Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anbefalinger 3. desember 2014

Motorpsycho på Teknisk Museum

Motorpsycho - Bent Sæther - Foto Frank Michaelsen

Tekniske vidundre

Tekst / Foto: Frank Michaelsen

Den magiske bygningen på Kjelsås fascinerer fortsatt. Torsdag kveld i forrige uke slo man sammen to favoritter til en uslåelig pakkeløsning. Teknisk museum og Motorpsycho.

I museets største hall, der bandet skal spille, står Oslos første trikk (1894), Atlanterhavsflyet Leiv Erikson (1926) og passasjer-jet’en Caravelle (1959). Det finnes knapt et bedre sted å slippe til et band med såpass høy retro-orientert space-age kapital som den Motorpsycho har.

 

teknisk

 

Den heldige spleisen av band og museum underbygges av projeksjonen vi ser på scenens bakvegg under konserten. Her vises monokrome bilder av tannhjul som dreier like seigt og ustoppelig som bandet selv, ofte avløst av gamle arkivopptak der herrer med bart inspiserer fabrikkmaskiner.

 

snah

 

Dette grepet sender også tankene til strøket vi befinner oss i. Vi er omringet av industriminner som Mustads spikerverksted, Tandbergs Radiofabrikk og Brekke bruk. På museets egen tomt fantes en gang Heger Plastics – som kuriøst nok trykket LP-plater (blant annet de første Beatles-singlene).

Musikken vi får høre denne kvelden er urfremføringen av et bestillingsverk, skrevet i anledning museets 100-års jubileum.

Med seg på scenen har bandet Ståle Storløkken. Hans solo-partier utøves så det knaker i både Moog og Mellotron. Nikkene i retning all tenkelig årgangs-prog er mange nok til at enhver psychonaut bør være fornøyd.

 

ståle

La det være sagt at bandet ikke byr på så mye uventet eller overraskende i dette spesialskrevne verket. Utforskningen av idéer og grooves er tidvis noe monoton.

Samtidig får vi lov til å finstudere Motorpsycho-dyret. Bandets veltrimmede drivverk er minst like intrikat designet som James Watts dampmaskin eller computeren NUSSE.

Omringet av de tøffeste maskiner gav Motorpsycho oss noe slikt som en perfekt gjengivelse av hvordan det ville være å se alt gå til helvete inne i et sort hull.

En minneverdig konsert i et unikt lokale.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

01motorpsycho_rf2013 Foto: Stian Schløsser Møller

Motorpsycho på Rockefeller – De har alltid vært bra!

Motorpsycho fremfører «Blissard» på Pstereo 2013

Jeg er forelsket i Motorpsycho, igjen

3 kommentarer til “Motorpsycho på Teknisk Museum”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter