Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Intervjuer 2. februar 2015

Daniela Reyes – får frihetsfølelse av å spille

URØRT-aktuelle Daniela Reyes drømmer om å få spille med en cellist og skriver tekster som handler om hverdagen. Med sin vakre, melankolske og ærlige musikk har hun opptrådt i Oslo spektrum, UKM festivalen, og Musikk under 16 på Miniøya. Forrige uke spilte hun under USAGT-debatten på Deichman Majorstua. Vi tok en prat med henne.

Tekst: Gunnar Vilberg
Foto: Maja Brenna / Frank Michaelsen

Hei. Kan du begynne med å fortelle litt om deg selv?
Hei! Ehm jeg heter Daniela og går på musikklinja på Rud i Bærum. Jeg er 16 og spiller gitar, akkordeon, synger og bruker loop-station. Jeg har holdt på med musikk i 11 år ish, men startet først å skrive musikk for litt over 3 år siden. Nå spiller jeg på scener rundt i Oslo og Akershus.

Hvorfor driver du med musikk og hvordan vil du beskrive musikken din?
Jeg driver med musikk fordi det er super gøy og jeg får oppleve enormt mye morsomt og spennende. I tillegg får jeg møte en haug med kule folk og bli kjent med folk som er interessert i det samme som meg. Musikken min er vel kind of singer/songwriter, men live bruker jeg loop-station og akkordeon også, som gjør at lydbildet og stemningen blir litt annerledes. Tekstene er ofte litt melankolske og handler som oftest om ett eller annet fra hverdagen.

Nylig spilte du under USAGT – debattarena for ungdom, Deichmanske biblioteks nye store satsning. Der ble begrepet frihet diskutert. Hva er frihet for deg?
Ja, det var en sykt bra debatt! Frihet er et veldig stort begrep egentlig, men det er vel å kunne leve sånn som man ønsker, kunne si og uttrykke det man vil. Jeg synes kardemommeloven egentlig høres veldig bra ut jeg!

For meg vil frihet være å kunne uttrykke meg gjennom musikk, spille konserter og være akkurat sånn som jeg er, både på scenen og ellers i livet.

Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil! Kardemommeloven

Hva er planene og drømmene for musikken din framover?
Jeg skal spille masse konserter, og så klart øve mye! Jeg skal spille inn litt sanger og egentlig bare fortsette og jobbe som jeg har gjort det siste året. Til sommer’n blir det forhåpentligvis en del festivaler, men om jeg spiller eller hører på får vi se.

Drømmen er vel å kunne leve av å være musiker, og kunne spille masse ute, reise på turne og bli kjent med mange folk som også jobber innenfor bransjen. I tillegg så drømmer jeg vel litt om å få et band, med ihvertfall en cellist da. Jeg elsker cello!

Tidligere har du spilt blant annet i Oslo Spektrum. Hvordan er det å spille på en så stor scene?
Det er kjempegøy, altså egentlig ikke så stor forskjell fra å spille på små scener, man skal jo gjøre så godt man kan uansett. Men alt er jo mye større en ellers, hele produksjonen altså. Man føler liksom en digg frihetsfølelse av å spille for så mange og vite at så mange faktisk hører på akkurat hva jeg har å si eller formidle. I tillegg så kjennes det ut som man er litt uovervinnelig det øyeblikket man går av scenen, og alt har gått bra!

Også til sist Daniala. Det er mye bra Norsk musikk for tiden. Har du noen favorittband og artister du mener vi bør sjekke ut?
Det er sååå mange bra norske band og artister nå!! Jeg hører på så mye forskjellig, men skal jeg nevne noen så må det bli Highasakite, Bernhoft, NO. 4, Thomas Dybdahl og Einar Stray Orchestra. Emilie Nicolas spilte ett par sanger på en skoleavslutning vi hadde, og den ene var en standard-jazzlåt, og det var dritfint med bare sang og et flygel. I tillegg er det så mange nye på scener i Oslo og Akershus som er super flinke, så det er bare å høre etter!!

Hør Daniela Reyes på URØRT.
Følg Daniela på facebook.

 

Daniela

 

Vi har hatt med Daniela Reyes i flere Ferske spor m.m. Se relaterte saker under (red.anm. 4. oktober 2021)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter