Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 12. februar 2015

Kollwitz er tilbake!

Vi har skrevet mye om Bodø-band i denne bloggen, men paradoksalt nok har vi nesten ikke skrevet et kløyva ord om den aller beste gruppa, nemlig Kollwitz. Men nå er tiden inne!
Av: Victor Josefsen / Foto: Audar Kantun

I anmeldelsene av Kråkesølv sine album Trådnøsting og Bomtur til jorda kan du lese om følgende Bodø-utøvere:

«Bodø har, til tross for et relativt beskjedent innbyggertall, et solid musikkmiljø å vise til. Byen har blant annet status som landets reggaehovedstad, godt representert ved band som Irie Darlings og Manna. Punk og hardcore har også hatt et godt fotfeste i Nordlandsbyen, med alt fra 70-tallets Hjertesvik A/S til 00-tallets The Spectacle. Vi skal heller ikke glemme at Norges kanskje beste postrockband, Youth Pictures of Florence Henderson, oppsto i og rundt studentmiljøet i byen».

Sjekk også ut Bodø-kollegaene Cold Mailman og albumet Relax; The Mountain Will Come To You, som Kråkesølv har gitt ut på sitt eget plateselskap. Et album, som i motsetning til Bomtur til jorda, dessverre har druknet blant albumslippene.

Jada, vi har skrevet mye om Bodø-band i denne bloggen, og for å gjenta meg selv: Paradoksalt nok har vi nesten ikke skrevet et kløyva ord om den aller beste Bodø-gruppa (base i Oslo) av dem alle, nemlig Kollwitz.Men nå er tiden altså inne!

 

Dissonance

 

I fjor kom video og første godlyd fra Kollwitz på nesten fem år! Videoen til låta «Horisont» er hentet fra Kollwitz kommende andre album Dissonance, planlagt for utgivelse på Fysisk Format 13. mars 2015.

 

Og nylig hadde Kollwitz premier på et helt ferskt spor via metal Sucks.

 

Albumet Dissonance er oppfølgeren til 2010s Like Iron I Rust. Hvis du ikke har hørt Kollwitz første album, så har du noe å glede deg til. Det samme med den kommende skiva, iallfall basert på smakebitene.

 

Sjekk også:

Til Alle Barna er en personlig (og heller ukjent) Bodø-favoritt. Til Alle Barna sine post-punk/new wave låter «Oppstilling (I’s Not That Hard To Be») og «Vitsen Med Det Hele».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post-postrock: Youth Pictures of Florence Henderson – But Now You Know

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter