Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 13. februar 2015

Plateanmeldelse: Massive Attack – «Helligoland»

Artist: Massive Attack

Album: «Helligoland» (2010)

Plateselskap: EMI

5

I motsetning til de fleste andre utøvere, som må smi men jernet er varmt for å holde seg hot, tar 90-talls trip hop-heltene det rolig. Det er hele syv år siden sist guruene slapp et album. De er kjent for å hyre inn ypperlige kvinnelige vokalister som Tracey Thorn (Marine Girls og Everything but the Girl) og Elizabeth Fraser fra Cocteau Twins. Denne gang har de invitert Hope Sandoval (Mazzy Star) og Martina Topley-Bird, pluss maaange andre gjestevokalister. Og særlig vokalen fra sensuelle Hope Sandoval glir perfekt inn Attack-uttrykket: nevrotisk mørk, suggererende og sexy. «Heligoland» vil kanskje ikke bli stående som en klassiker, som Blue Lines og Protection, men Massive Attack viser på ny at de er en sjelden musikalsk utvekst som utfordrer og omfavner omgivelsene. Godt å ha dem tilbake! / Victor josefsen

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Vixen.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Les om Everything But the Girl

Les om Cocteau Twins

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter