Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 6. mars 2015

Hinds: Et herlig avbrekk fra electro-hipsterne på årets By:Larm

DSC_1732

 

Sentrum Scene er stappa. Publikum venter forventingsfullt på de fire jentene i Hinds (fka Deers) fra Spania. Gruppa har spilt utsolgte konserter i London og varmet opp for The Libertines, og har blitt beskrevet som Europas mest spennende band av NME.

Tekst: Victor Josefsen
Foto: Mohammad Ataey

En representant fra By:Larm inntar scena og forteller knestående at gruppa er fem minutter forsinket. Det går fem minutter, det går noen minutter til. Så, plutselig, Hinds (fka Deers) nærmest stuper inn på scena, omgitt teknikere og lydmenn som strever med rigginga. Stresset stemning nå. Et virvar av folk på scena. Jentene i bandet plugger inn gitarene i hui og hast og virker like stressa som alle de andre på podiet. Jeg ble nesten småstressa selv der jeg sto og bivånet det hele. Hvordan i all verden skal dette gå?

«For 18 minutter siden satt vi et fly, men nå er vi her», gisper en av jentene, før gruppa setter i gang. Oops, vokalen er fraværende. Jentene signaliserer til lydmannen og det blir fikset. So far so good.  Hinds spiller videre, men.. oops, gitarene er sure, kompet er i utakt.. men jentene lar seg ikke affisere, for på tross av dette er musikken drivende, melodiene sitter, det svinger, ja, utrolig nok, det funker, rett og slett.

Hinds (fka Deers) spiller med hjertet utenpå t-skjorta: God, nær sagt gammeldags, indie, med en passelig porsjon twee innbakt i uttrykket, uten at det blir for pent og pyntelig av den grunn. Pent og pyntelig ville denne konserten aldri blitt uansett, ikke med de sure gitarene etc.

På Sentrum Scene denne kvelden lyder Hinds (fka Deers) som et godt bedugga og fyrig The Libertines, som covrer The Pastels, med The Shaggs «verden verste band» luskende i kulissene. Det er så surt, og likevel så hjerteskjærende bra, om du skjønner. Jentene overvinner alle hindringer og strutter av energi. Publikum jubler. I ekstranummeret ble det kanskje vel mye hyl og skrik i refrengene, men skitt la gå.

Hinds er et herlig avbrekk fra electro-hipsterne som mer eller mindre viser fram sine kunster på årets  By:Larm.

Hinds spiller på John Dee i dag kl. 21:00. Den konserten blir «different», sier Hinds, før de løper ut av scenen. 

Møt opp!

 

DSC_1736

 

DSC03098

 

DSC03107

 

DSC_1725

 

DSC03088

 

DSC_1731

 

DSC03096

 

I 2016 slapp Hinds debutalbumet «Leave Me Alone», og framover blir gruppa å finne på flere festivaler, bl.a. Pstereo, Glastonbury, Roskilde og FiB. Nylig delte de sin nye musikkvideo til låta «Easy».

 

 

Saken er oppdatert 20. mai 2016.

 

Sjekk også:

De fire jentene i Hinds fra Spania spiller med hjertet utenpå t-skjorta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter