Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anmeldelser 6. mars 2015

by:larm 2015 – hvor var du da Jonas Alaska gikk elektrisk?

DSCF0295

Fuzzalaska

Tekst / Foto: Frank Michaelsen

Første gang jeg hørte Jonas Alaska live var under by:Larm 2012. Med akustisk gitar og trestemt sang fikk den smått veslevoksne Dylan-pastisjen oss til å kjenne på følelser vi ikke hadde hatt siden krigen. Men det var da.

I 2015 kommer musikken i en langt mer funky og hardtslående tapning. En typisk motreaksjon for alle som er blitt sett på som «unge gamle»? (Jamfør Sondre Lerches veivalg etter de to første albumene). Collegegenser tilsnittet er ihvertfall høyt, og det siste albumet heter «Younger».

Trestemmigheten som tidligere ble dyrket eksplisitt er mindre fremtredende nå. Vokalt hviler det sterkt på den unisone sangen mellom Alaska og Billie Van.

På Mono låter bandet fantastisk. En myk og deilig slæcker-vreng preger alt fra gitarer, til keyboards til vokal. For ja, Jonas later til å ha kommet i stemmeskiftet og viser oss gjerne hvor bristepunktet ligger. Bånn gass.

Trommingen til storebror Thomas Aslaksen må også nevnes der den stødig og ujålete gir låtene solide fundamenter.

Når klassikeren «In the Backseat» fra førsteplata  fremføres i samme fuzztastiske drakt som de nye låtene, svinger det hardt inne på Mono.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter