Søk Meny Lukk
Lukk
Av: tuflaat Anmeldelser 7. mars 2015

By:Larm 2015 – Les Big Byrd

Sentrum Scene
Fredag 6. mars.

image

En psykedelikat opplevelse

Tekst: Brage Tuflåt
Foto: Oddbjørn Steffensen

I en artistbio omtales Les Big Byrd fra Stockholm som et psych orientert indieband. Man kan også trekke en parallell til krautrock med bandets kosmiske lydbilde.

Debutalbumet They Worshipped Cats er et solid stykke arbeid i psykedelisk rock, men også indierock med for eksempel sangen War in the Streets, som kan minne om noe det engelske bandet Doves har laget.

Les Big Byrd går rett på med en lang instrumental intro som inviterer publikum med på en suggerende psych-trip. Backdroppet med motivet av Jesus som skyter ufoer med laser ut av øynene, skaper også en kosmisk-psykedelisk atmosfære som samsvarer med bandets musikk og fremtreden. Særlig med trommeslagerens lysdrakt.

 

les-big-byrd

 

Det er en sann glede å overvære en konsert når bandet er så samspilt og rendyrket i sin stil. Det er utført med en finesse som fanger interessen for musikken uten å fremstå for polert eller uengasjert. Så får det være at vokalen ikke sitter helt på sangen Tinnitus Æternum. Vokalisten rekker å bli varm i trøya på Indus Waves, en fremføring jeg setter som konsertens høydepunkt. Les Big Byrd avslutter med Back to Bagarmossen, og det er hyggelig å registrere at man ønsker å oppleve svenskene i en lengre konsertutgave. Og det er virkelig bare å glede seg til fortsettelsen.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter