Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 30. april 2015

Vårrengjøring: Musikksamlingen får nytt liv!

 

note4

I perioden 4. – 23. mai vil Hovedbibliotekets musikkbøker og noter være utilgjengelig for publikum. Det som høres ut som en kjedelig sak, er egentlig spennende. Vi snakket med Ann Kunish, som er fagansvarlig for musikksamlingen.

Hva er det som skjer i mai?

Vi har kalt det for vårrengjøring. Vi skal gå gjennom absolutt alt vi har av musikkbøker og noter, for å luke ut det som er utslitt og utdatert. Resultatet blir et tydeligere bilde av det vi har, og der vi skal bygge opp med nytt stoff.

Kan folk bestille noter og bøker på nettet, og hente dem etter 22. mai?

– Siden vi ikke vet på forhånd hva vi har når vi er ferdige med oppryddingen, stenger vi av for bestillinger av noter og bøker i perioden.

Noen av filialene har da musikkbøker og noter?

– Det har de, og de kan du låne. Filialenes musikkbøker vil du kunne bestille via MappaMi. For å bestille noter, derimot, må du ta kontakt direkte med filialen som har notene.

Hva med musikk på CD og filmer?

– De er tilgjengelige!

Blir det ikke litt tomt i hyllene hvis dere skal fjerne ting?

– I en stund, ja. Men å luke ut det gamle er kun første del av dette prosjektet. Fra høsten av, bestiller vi inn nytt stoff.

Hvordan skal arbeidet foregår?

– Du vil se noen av oss gå langs hyllene i musikksamlingen med laptop. Noen av oss vil jobbe bak i magasinet, der det som ikke er ute i hyllene oppbevares. Det blir veldig konsentrert arbeid, men vi gleder oss veldig!

Hvordan blir samlingen ny?

– Vi skal være et ”bruksbibliotek”, og dette skal prege hvordan vi bygger opp igjen musikksamlingen. Hos oss skal du finne oppdatert materiale, både for å lære å spille, musisere med andre, skrive musikk, lese om musikk og musikere osv. Dette stoffet skal være synlig og lett å finne frem i. Samlingen har ikke hatt en slik helhetlig oppdaterting på svært lenge; slik den er nå, kan det være vanskelig å finne frem til det som er mest aktuelt.

Hva hvis jeg har spørsmål om musikk?

– For å kunne gjennomføre dette, må vi bruke de folka som har musikkekspertise hos oss. Derfor vil du stort sett møte andre ved info-punktet i musikksamlingen. De vil kunne hjelpe deg med å finne innspillinger og filmer, men de fleste av dem vil ikke kunne svare på spørsmål om musikk.

Bloggen da?

– Bloggen går som vanlig! Hvis du vil følge litt med på arbeidet, kan du sjekke vår Instagram konto underveis – @deichmanske.

 

note3

Note1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter