Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Intervjuer 16. juni 2015

Up against the Phantom klare for Slottsfjell og Øya – Vi gleder oss noe helt sjukt!

Up Aigainst the Phantom er klare for årets  ØYA og Slottsfjellfestivalen. Om ikke lenge slippes debutplata ”Leave Me Innocent”. Vi tok en prat med det Oslobaserte indierockbandet.
Tekst:  Gunnar Vilberg / Foto:  Klaus Kristensen

Hei! Up Against the Phantom er en realtivt ny stjerne på den norske musikkhimmelen. Kan dere fortelle oss om dere selv?
– Hei. Ja, vi er jo relativt ferske som Up Against the Phantom, sånn ute i det offentlige rom, men vi har spilt sammen og kjent hverandre lenge. Bandet består av Melina Oz, Gunnar Kjellsby, Marius Ihler og Fredrik Ihler. Marius og Fredrik er fettere, som har vokst opp sammen, og laget musikk sammen siden de var små. Gunnar og fetterne har laget musikk sammen i over ti år, og Melina kom med i gjengen for tre år siden.

 

 

– Vi har blitt gode venner alle sammen, og det kan være en stor fordel når man jobber så tett på hverandre med musikk, og ikke minst når man turnerer! Vi har jobbet hardt med vårt nye musikalske utrykk og debutalbumet i et drøyt år nå, og kan nesten ikke vente med å få vist det til verden!

Det har blitt sagt at folk som er fans av My Bloody Valentine (les My Bloody Valentine – Norwegian Wood 4-0, red.anm.) og Sisters of Mercy bør sjekke dere ut. Hvordan vil dere selv beskrive musikken til Up Against the Phantom?
Det er alltid vanskelig å beskrive egen musikk. Folk som har hørt oss drar paralleller til alt fra My Bloody Valentine, Briskeby, Lambrettas og Sisters of Mercy. Vi har vel et 80-90s preg over musikken vår. Men vi finner inspirasjonskilder over alt. Stemning er viktig. Den er på en måte selve kjernen i en låt. Ut over det kan vi vel si at det blir en slags drømmeverden, med både kvinnelig og mannlig vokal, støygitarer, punktrommer, romantiske og surrealistiske tekster.

 

Leave me

 

Dere skal spille mye rundt framover. Hva kan folk forvente seg av konsertene deres?
Mye energi, punk attitude og spilleglede. Vi elsker å spille live! Det er liksom ikke noe stress når vi reiser med en så fantastisk gjeng og har låter vi er sprengferdige til å vise fram! Vi drar straks til Sverige på en liten miniturne før vi spiller på Slottsfjelllfestivalen, som vi gleder oss noe helt sjukt til! Senere i sommer spiller vi også på KlubbØya på John Dee. Skikkelig stas!

Er det andre Norske band vi kanskje ikke har hørt om, som vi bør sjekke ut?
Av norsk musikk er vi veldig glade i new-wave bandet This Sect, melankolikerne The Murder Mystery, oppløste, men hardtslående Mehe, Bård Watn, en Oslobasert popartist fra Molde med veldig kul vokal, og Larvikbaserte Circuit, som lager drømmende pop med 90s feeling.

Det produktive bandet er allerede i gang med å lage låter til neste album, før det første er utgitt. Mye å glede seg til, altså.

Sjekk ut video til P3-hiten «Filthy Hands»

[

One Response to Up against the Phantom klare for Slottsfjell og Øya – Vi gleder oss noe helt sjukt!

  1. Pingback: Musikkåret 2015 ifølge Deichman | Bokgauken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.