Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 16. juli 2015

Plateanmeldelse: Caddy – «The Better End»

Caddy

 

CADDY

«THE BETTER END» (2015)

VESTKYST RECORDS

5

 

Tomas Dahl har lang fartstid, blant annet som trommis i band som Turboneger og The Yum Yums, og nå står han mer enn bra på egne Caddy-ben. Når han i tillegg har favoritter som The Beach Boys, nyere powerpop, Kraftwerk, Teenage Fanclub og Tom Petty, er det ikke det minste rart at man blir nysgjerrig på denne karen og skiva «The Better End». For øvrig, første gang jeg hørte om Caddy var på Kvegpels, for flerfoldige år siden. Programmet der brødrene Kristopher og Aleksander Schau spiller  musikk de liker, og prater om hva det måtte være, hver uke på Radio Nova, i hele 23 år. Schau-brødrene har i årenes løp spilt cool norsk  musikk som The Yum Yums, The Wonderfools,  Kung Fu Girls, Daggers, Astroburger og mye, mye mer!

Tilbake til Caddy! Låtene på Caddy-albumet har blitt til i løpet av det siste halvannet året, og er skrevet på så forskjellige steder som Vassfaret, via den franske rivieraen, Fuerte Ventura og Perth i Australia.

Det merkes kjapt at Dahl  har lagt mye arbeid i «The Better End». Det er en gjennomført og gjennomarbeidet plate, alt er utmerket utført, der detaljene, som tamoburiner og det hele, er finstemt i forhold til hverandre. Soundet er melodiøs, og har samtidig, la meg si, pondus. Det er ingenting å si på håndverket, altså.

«Here It Comes» og «Something About Carina» anbefales til alle dere som liker harmoniene til Teenage Fanclub (og Big Star) – spesielt når Glasgow-gruppa er i midtempo-pophjørnet. I The Posies-anmeldelsen skriver jeg følgende: «Både Frosting… og Amazing… er spekkfulle av nydelige harmonier innhyllet i krafpop». Samme beskrivelse gir jeg Caddy (men «kraftpop» kan byttes med, ja, lettere powerpop).

Ellers er beholdningen popmusikk med røtter i 70-tallet, kall det powerpop, eller kall det pop med stor P, rett og slett, her med finfine melodier og harmonier fra det Californiske 70 tall. Referanser eller ei, som nevnt tidligere, dyktig utført, og aldri kjedelig. Thomas Dahl kjenner sin pophistorie, og på egenhånd serverer han musikk med pure pop sensisbilitet.

Caddys «The Better End» inneholder noen av de fineste poplåtene her i landet, i 2015, sammen med f.eks. The Loch Ness Mouse «Warm  Circuitry». Albumet har dessverre forsvunnet noe i mengden av året utgivelser i Norge, men anbefales på det varmeste. Her er nok av godislåter til holde lydsporet til en varm sommer, og resten av året, for den saks skyld. Ta en lytt på tidligere nevnte «Something About Carina» og ”Here It Comes Again”, som står fram som noen av favorittene, men det er definitivt mer hørbart materiale i for eksempel «Wherever You Go» (saxsolo ved Bendik Brænne), og andre låter. /VICTOR JOSEFSEN

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Låtpremiere – The Loch Ness Mouse med årets (sommer)poplåt

Albumanbefaling: The Loch Ness Mouse – New Grafitti

Ole Johannes Åleskjærs (The Loch Ness Mouse) spontane sympatilåt

Intervju med Jørn Åleskjær

 

Roskilde 2013: Turbonegro traff en nerve i Roskilde-publikummet

Turbonegro: I Got a Knife

Turbonegro: Albumanbefaling

 

The Yum Yums, Cosmic Dropouts m.m. (Og her).

 

Pophilsen fra Wilson

Brian Wilsons samarbeidspartnere – rangert fra best til verst

 

Øya 2013: Kraftwerk – Et interessant dypdykk i gruppas ideologi

Kraftwerk rundet av Roskilde 2013

 

The Posies: To klassiske album

 

Albumanbefaling: Sweden – Sixes & Sevens

 

Albumanbefaling: I Was A King – I Was A King

Impossible: Second Thoughts

 

Herostratos er et navn hos alle som elsker band som Teenage Fanclub eller BMX Bandits

Lightships på Øyafestivalen

 

Albumanbefaling: Buffalo Tom – Skins

 

Hiawata!: Valley Boys / Backs To The Future

 

De nå små-legendariske anorakk-popperne The Pastels fra Glasgow

 

Albumanbefaling: Acid House Kings – Music Sound Better With You

 

Beezewax om euforien som kan oppstå når en forlater noen

Beezewax: Hazzard

 

EP-anbefaling: The Terrifieds – Let’s Fart On Girls

2 kommentarer til “Plateanmeldelse: Caddy – «The Better End»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter