Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 10. august 2015

Ønsker du å påvirke hvordan formidling blir i fremtidens musikkbibliotek?

I april blogget vi om et prosjekt biblioteket har i 2015. Vi skal nemlig prøve ut en ny måte å formidle musikk på, og vi trenger en gruppe på ca. 12 mennesker som er villig til å hjelpe oss å teste det ut. Den gangen visste vi ikke så mange detaljer om hvordan testingen ville foregå. Nå kan vi si litt mer. Vi tillater oss derfor å publisere en litt justert versjon av saken. Fem stykker meldte seg den gangen, og nå håper vi på enda flere!

 

hammer-hitting-computer-showing-angry-with-laptop-640x480

 

Hva går det ut på?

Bibliotekene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger tester ut Musikkhylla.no, en ny måte å søke etter musikk på nettet. Vi trenger hjelp fra brukere for å evaluere hvor nyttig den er. Vi er godt dekket med folk mellom 20-30 år, men tar gjerne imot flere ungdom, og flere fra 30 – 100.

Er du mellom 20-30 og ønsker å være med, ta kontakt likevel; vi kan vurdere å utvide gruppen litt.

Hva får jeg ut av å være med?

Fordi du deler dine meninger med oss, påvirker du hvordan en del av bibliotekets formidling blir i fremtiden.
Du kommer i kontakt med andre musikkinteresserte, og får litt mer innblikk i hva vi driver med på biblioteket ditt.
Du er med på trekning av en iPad 3 Mini!

Trenger jeg kunnskap om noe på forhånd?

Nei – kun interesse for å finne frem til hvordan få tak i musikk, ved å bruke Internett – selv om du ikke har gjort det før!

Hva skjer hvis jeg vil være med?

Du blir invitert til et oppstartsmøte tirsdag 15.09. kl 1800-1930 på Deichmanske hovedbibliotek. Der får du en demonstrasjon og opplæring. Du kan prøve Musikkhylla.no, og stille spørsmål. Det blir lett servering.

Du får en liste over hva vi ønsker at du prøver ut; det blir veldig tydelig hva du skal gjøre. Du deler dine opplevelser og meninger med oss underveis. Hva likte du/likte du ikke? Hva savner du? Hva vil du ha annerledes?

Du kan kontakte oss når som helst underveis i løpet av testperioden for å stille oss spørsmål!

 

I januar, blir dere invitert tilbake til biblioteket til en hyggelig kveld etter stengetid. Da snakker vi mer om deres erfaringer. Dette møte holdes av Guttorm Andreasen,  og blir lagt opp som en samtale i gruppen.

Hva slags søking og testing er dette egentlig snakk om?

Vi ber deg om å søke på musikk som interesserer deg. Musikkhylla.no vil vise deg hvor innspilt musikk, musikkbøker, -noter og -filmer befinner seg, om det er i en av musikkbasene til landets 6 største musikkbiblioteker eller YouTube, Wimp (Tidal), Naxos, Spotify, Urørt, SoundCloud eller Bandcamp. Musikkhylla gir deg også lenker til norske artikler skrevet om det som interesserer deg. Disse kan hentes fra en av musikkbibliotekenes egne blogger, eller fra andre norske musikknettsteder som Ballade.no, Rockipedia, Folkemusikk.no og Jazzinorge.no.

Tar dette mye av min tid?

Litt, men ikke så mye at det kommer i veien for dine andre gjøremål.

Fordi testingen foregår fra midten av september ut året, kan du prøve den ut inn i mellom når du har tid. Søker du litt 3-4 ganger i uken, har du gjort jobben. Dere som uansett pleier å bruke tid til å søke etter musikk på nettet, vil neppe merke tiden som brukes.

 

Blir du nysgjerrig? Meld deg på  HER.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter