Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 23. september 2015

Videopremiere: Popface – Little Dreamer

Stillbilde fra Popface sin video "Little Dreamer".

Stillbilde fra Popface sin video «Little Dreamer».

 

Nylig slapp The Loch Ness Mouse videoen til «The Cherry Blossom In Japan» og Popface sin nye video er spilt inn i Kina. Singelen «Little Dreamer», som kom i august, er Popfaces første utgivelse på godt og vel 9 år! I dag kjører vi premiere på videoen til låta. Enjoy.

Av: Victor Josefsen

popface-little-dreamer-single

 

«Little Dreamer» er et mer enn Se og Hør-bart Popface-comeback

Med på låta er Marius fra Team Me, Ole fra Overthrow og Maria Toresen.  Sjekk den fine drømmepop-låten og den like fine sort-hvitt-videoen pluss mini-intervju med Frode Johannessen. Videoen er innpilt i anledning  Popface sin 10 byers kinaturné i august. Først litt historikk:

 

Frode Johannessen har i en årrekke vært en del av Stavangers musikkliv

Musikalsk er Frode, og Popface, inspirert av elementer fra det beste av indierockens historie og samtid, og håper etter hvert å ha funnet sin egen plass i denne tradisjonen.  Referanser som ofte nevnes når folk skal beskrive Popfaces  uttrykk er Dinosaur jr, My Bloody Valentine, Hüsker Dü, Explosions in The Sky, Pavement, Swervedriver, Mogwai, Yo La Tengo, Cocteau Twins, Velvet Crush og det legendariske plateselskapet Creation Records. Flere av disse kan du lese om i Deichmans musikkblogg, bare søk.

 

Popface har fått meget gode kritikker

Popface som gjorde seg bemerket i undergrunnsmiljøer utenfor landets grenser og har gitt ut sine 4 studioalbum på ulike kredible selskaper rundt omkring i verden. I USA ble bandet plukket ut som et av de 20 mest lovende band i magasinet Spinner.com. Albumene er også gitt ut i Asia og Europa. Norsk presse har også gitt Popface meget god mottagelse. Totto Mjelde i NRK P3 skrev blant annet “Masters of støy. Det er ikke mange som holder indie-fanen høyt hevet, men Popface er troppeledere her til lands. Stavanger støy city”. Min anmeldelse av Popface EP «Calling Back/Falling Back« (2001) kan du lese nederst i denne saken.

 

Mini-intervju

Stillbilde fra Popface sin video «Little Dreamer».

Stillbilde fra Popface sin video «Little Dreamer».

 

Comeback? Hvorfor nå?

– Yes sir. Comeback.
– Vi tok en pause da Gaute, trommisen vår flyttet til India. Planen var å starte kjapt opp igjen da han kom tilbake etter et år. Etter 6 år med knallhard venting fant vi vel ut at sannsynligheten for at han kommer hjem til Norge igjen er liten. Så rundt påsken i år begynte vi å spille igjen med ny trommis.

Hva skjer videre med Popface?

– Vi har tatt opp masse nytt materiale i studio som vi kommer til å slippe fremover. vi var på en 10 byers kinaturné i august. Mye som skjer for tiden og veldig gøy å være i gang igjen.

 

 

Videopremiere: Popface – Little Dreamer

 

 

 

28. november spiller Popface & Youth Pictures Of Florence Hendorson + Ringo Deathstarr (US) | på Folken, Stavanger

Popface Folken

Post-postrock: Youth Pictures of Florence Henderson – But Now You Know
Ringo Deathstarr spiller brillefin shoegaze av den gamle skolen

 

 

Anmeldelse av Popface sin EP «Calling Back/Falling Back»

PopfacePopface EP Ny
Calling Back/Falling Back (ep) (2001)
Trust Me Records / Voices Music & Entertainment

Stavangerbandet Popface spiller god, gammeldags indierock som du har hørt tusen ganger tidligere. Popansiktene blåser allikevel ut friske popvinder med kimende gitarer, sår, noen ganger nærmest desperat leeengtende vokal, og overstyrt feedback.

I åpningslåta «You Came» skramler gutta i vei på typisk indie-manér, godt hjulpet fram av en fin melodi som siver ut av skranglekassa. Neste forsøk, ”Loosing You”, en melankolsk og spartansk indie-popper, kunne gått rett inn i backkatalogen til Leeds-gruppa Wedding Present. Og det er lenge siden jeg har hørt noen band sprøyte nytt liv inn i dette råmaterialet med en slik entusiasme. Tittelkuttet ”Calling Back/Falling Back” er også full av liv med duvende og rullende bass-spill, høyfrekvente gitarer og «gjennom skyene»-refreng.

Popface henter ikke bare inspirasjonen fra kjente og kjære kilder. Over introen på instrumentalen ”Snowrose” hviler drømmende postrock-stemninger. Avslutningslåta ”You Allways Seem Nice”, som ligger et sted i skjæringspunktet J Mascis/Sebadoh, setter den berømmelige prikken over i’en.

Popface har laget en finfin nostalgitripp av en Ep. De pløyer ingen nye marker med denne utgivelsen, men står i stedet trygt på egne låt-påler.

 

Deler av saken er opprinnelig lagt ut her:

 

 

Jeg hekter på Popface sin cover av Rides «Dream Burn Down»:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/56041304″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»450″ iframe=»true» /]

 

Apropos Ride, hvordan låter så Ride i 2015?

Øya_2015-08-13_Ride_0004_Tommyfoto_ Foto: Tommy Østby

 

 

Lån musikk av Popface
Du kan låne musikk av Popface på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen! Du kan også låne musikk av andre utøvere som er nevnt i saka, bare klikk på lenkene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *