Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 17. oktober 2015

Løchstøer: «Keen på å lage noe som kiler meg, mitt ego»

Vi så Løchstøer på årets Musikkfest der de spilte sin første konsert noensinne. En av Musikkfest 2015s beste opptredener, mente en Deichman-kollega (selv fikk jeg dessverre ikke med meg konserten). Løchstøer er prosjektet til Tore Løchstøer Hauge fra Hiawata! og Heyerdahl. Involvert i bandet er folk fra sistnevnte og Proviant Audio. Nå har Løchstøer sluppet sin første soloutgivelse «Skulls & Bones», som er første singel ut fra  den kommende «Wastelands EP».
Av: Victor Josefsen

Tore Løchstøer Hauge forteller:
– For 5 år siden-ish tok jeg med meg noen låter ned i studioet til min gode venn Kenneth Ishak for å lage et soloprosjekt. Det ble til Heyerdahl – som ble til noe mye større enn jeg hadde sett for meg, men sånn går det kanskje når man inviterer med Mattis With og Kenneth på øving. Uansett. Etter at «Øen»-skiva la seg, og Hiawata hadde gitt ut «The Darkside», var jeg fortsatt keen på å lage noe som ikke var så mye skateboard og gutta som Hia, og noe som ikke var så kaldt og stort som Heyerdahl. Keen på å lage noe som kiler meg, mitt ego, på alle de riktige stedene. Det er bandet så beskjedent kalt «Løchstøer». Superstreit vers-refreng-pop som får forsvinne ut i endeløse gitarsoloer. Sjukt deilig. For meg i alle fall.» – Tore Løchstøer Hauge om EPen.

 

Lochstoter skull

 

Sellout! Music beskriver morsomt og treffende musikken slik:
Resultatet låter som et krysningspunkt mellom Skandinavia og den amerikanske vestkysten. Som om Evan Dando skulle ha vokst opp blant Ikea-møbler og skandinavisk design, og et Teenage Fanclub besatt av amerikanske «coming of age»-filmer fra 80-tallet.

Selv legger jeg til:
Resultatet låter som et krysningpunkt mellom Hiawatas! (power)popdrive, Beezewaxs popfeel pluss en dæsj The Cars (skiva «Heartbeat City») 80s lekne  pop(sound).

 

 

Releaseparty for «Wastelands EP» på Revolver. Family Values og Erick Ellctric er oppvarmere.

 

Jeg hekter på Hiawata!s «Darkside». Et album som har vokst mye, og som jeg nå hadde smelt inn på ÅRETS BESTE NORSKE ALBUM 2014lista mi, oppdrag utført, bedre sent enn aldri!

 

 

Sjekk også:

Hiawata!: Valley Boys / Backs To The Future
Sellout! Music 10år! – Konsert med Kenneth Ishak & The Freedom Machines, Snasen, Torkelsen, Benjamin Finger, Løchstøer og Hiawata!

Heyerdahl på BLÅ – Bilder
Heyerdahls «Øen» får kjempeanmeldelser hjemme og ute
Heyerdahl – Shadows
Ny Heyerdahl video ute!
Heyerdahl: Et ambisiøst popband
Heyerdahl lanserer sin første singel og debuterer på Øya
Heyerdahl / Mirage / Klubben / Øya
Heyerdahl slipper albumet «ØEN» i januar 2013

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter