Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 29. november 2015

Danske De Underjordiske inntar Norge

De Underjordiske

 

Klangkollektivet, som huser norske utøvere som Línt, Electric Eye og The Sweetest Thrill, har utvidet stallen med danske De Underjordiske.

Av: Victor Josefsen

Jeg har skrevet om de tre nevnte norske Klangkollektivet-utøverne tidligere, men jeg/vi har ikke anmeldt albumene til Línt og The Sweetest Thrill (dessverre) som ble sluppet tidligere i år og i fjor, henholdsvis «Then They Came For Us» og «Strings & Timpani». Jeg vil ikke begi meg ut på noe anmeldelse her og nå heller, men råder dere som leser dette til å lytte på skivene: to mer enn interessante norske album, så er ihvertfall det sagt.

Danske De Underjordiske har også sluppet et album i år, med tittelen «Ind I Flammene». Gruppa har trålet dansk musikkbransje det siste halve året, og har muligens sørget for at psych ikke lengre bare tilhører de rare syrerockerene med boots og langt hår – selv om kremt… bandet ser akkurat sånn ut. Synger på (rar) dansk gjør de også, men likevel har de spilt på masser av internasjonale psychfester, og spiller på Eurosonic i januar.

Daglig leder i Klangkollektivet, Solgunn Slåtto, så De Underjordiske sammen med 5000 andre på Roskilde i sommer, og ble fullstendig dratt inn i greia deres. Tolkningen av psykedelisk rock og melodiøs, fengende pop – og den hypnotiserende vokalisten Peter Kure sin karakteristiske framtreden og vokal.

Deichmans musikkblogg så De Underjordiske på årets Oslo Psych Fest, se bilder nederst, danskenes første konsert i Norge, like etter at debutalbumet «Ind I Flammerne» kom ut i hjemlandet, og selv om vi ikke rakk å skrive om konserten, bet flere av våre utsendte seg merke i danskene.

Det er ikke ofte du er på psych konsert og kan danse villt, sier Solgunn og fortsetter: – Norge er jo typisk litt på siden av den internasjonale “psych-bølgen”, men heldigvis er det et par som har banet vei, som Electric Eye og Spidergawd. Nå er det på tide med litt dansk psych!

– De Underjordiske kommer til Bergen til årets “klangkveld” 19. desember, der også Radio 9 og DJ Fett Burger fra Sex Tags Mania kommer, i samarbeid med Maksimal, fortetter Solgunn Slåtto, og avslutter:

– Har du hørt debutalbumet deres? Det er skikkelig bra!

Norsk lansering av albumet «Ind I Flammerne» satt til slutten av februar 2016.

 

DE UNDERJORDISKE (DK) 1

De Underjordiske på Oslo Psych Fest. Foto: Łukasz Solawa

DE UNDERJORDISKE (DK) 2

De Underjordiske på Oslo Psych Fest. Foto: Łukasz Solawa

 

Mer Klangkollektivet:

Monstereos singel «The Last of Us» ble sluppet 12. november

 

I Ekkolodds video som kom i oktober møter vi en voldelig, grotesk og blodtørstig Karlsson på Taket.

«Hva jeg ser for meg at vil skje/har skjedd i et alternativt univers hvor Astrid Lindgren og John Carpenter har delt ei flaske god fransk absinthe i et bekmørkt smug – eller på et hustak» – Regissør Martin Hilstad om videoen

 

Línt

Electric Eye

The Sweetest Thrill

The Big Almost

Alexander von Mehren

Ekkolodd

Monstereo

Hypertext

Closing Eyes (Lovecult)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter