Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 3. desember 2015

Susanna: Radka Toneff Minnepris / Feirer over 10 år som plateartist / Spiller på Jazznytt 18 på Deichman 3/12

Susanna tildeles Radka Toneff Minnepris, annonserer samarbeid med dansekompaniet Carte Blanche i 2016, spiller på Jazznytt 18 på Deichman  i dag 3. desember og feirer over 10 år som plateartist med konsert på Nasjonal Jazzscene i Oslo den 5. desember.

Tekst: Victor Josefsen / Foto: Anna Valeur

Fredag den 27. november ble det offentliggjort at Radka Toneff Minnepris for 2015 tildeles sangeren, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Susanna Wallumrød. Prisen blir utdelt i forbindelse med at Susanna markerer ti år som plateartist med jubileumskonsert på Nasjonal jazzscene – Victoria i Oslo den 5. desember. Gjester som har vært vesentlige samarbeidspartnere vil delta, blant annet Giovanna Pessi på barokkharpe, medlemmer fra Ensemble neoN og nederlandske Jessica Sligter.

“Jeg er overveldet og glad for å motta Radka Toneff Minnepris, denne prisen henger høyt- både på grunn av Toneffs arbeid av høy kunstnerisk kvalitet og gullrekken av tidligere prisvinnere. Det blir stor stas med prisutdeling og feiring på Nasjonal Jazzscene.” – Susanna

Artisten Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, og har utgitt musikk i et tiår allerede, på uavhengige labler som Rune Grammofon og Grappa Musikkforlag, og gjennom eget plateselskap siden 2011. Hun har bl.a. tonesatt av Gunvor Hofmos dikt og samarbeidet med blant annet Ensemble neoN og Jenny Hval.

I 2016 gjør Susanna sitt første samarbeid med danserne i samtidsdanskompaniet Carte Blanche, med to forestillinger på Scene 2 i Operaen og to forestillinger i Bergen. I trioformat med musikerne Helge Sten og Fredrik Wallumrød skal Susanna være til stede på scenen sammen med danserne, fremføre musikk og samtidig være en del av det sceniske uttrykket.

“Det er veldig gøy å bli invitert inn i dansekompaniet Carte Blanche sitt univers, og få sjansen til å være en del av en forestilling på en enda mer aktiv måte enn å bidra med musikken. Slik jeg har forstått det skal forestillingen utvikles i samarbeid med danserne, vi har et spennende arbeid foran oss.» – Susanna

Og i dag, torsdag 3. desember, får Deichman besøk av Susanna Wallumrød, Maj Britt Andersen og Ole Morten Vågan i Foredragssalen, ved siden av skjønnlitteraturavdelingen/gamle musikkavdelingen. Susanna skal til og med spille.

Jazznytt18 på Deichman 3 desember med Maj Britt Andersen, Susanna, Ole Morten Vågan – Facebook Event

 

Les også:

image Susanna kaster seg på kassett-bølgen

 

Susanna Wallumrød video: Wild Horse Wild Dog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter