Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 2. mars 2016

Unge konger og dronninger skal kåres på By:Larm

Da er det klart for den tiden av året igjen hvor konger og dronninger skal kåres. Fredag 4. mars deles det ut fem Forbildepriser på By:Larm. 18 unge artister fra hele Norge kjemper om stipendene.
Tekst: Victor Josefsen

I fjor var det Trondheim-/Oslobandet Broen som vant prisen som Årets Forbilde, og et pengestipend på 100 000 kroner. Artistene er plukket ut av By:Larms egen jury, i samarbeid med stifterne av prisen, som er Norsk musikkråd/Frifond musikk og Norsk Tipping.

Ifølge pressemeldingen skal det å vinne en forbildepris motivere unge utøvere til å fortsette å satse på musikken, og å være gode rollemodeller for andre som ønsker seg en musikkarriere:
”De nominerte er på hver sin måte forbilder for andre unge talenter, fordi de allerede representerer et høyt musikalsk nivå og har kommet gjennom det smale nåløyet på By:Larm. Vi tror vinnerne av årets Forbildepriser vil være motivatorer i sine lokalsamfunn,” sier spesialrådgiver Christin Sund i Norsk musikkråd (forvalter av Frifond musikk).

“Etter å ha lyttet til bokstavelig talt tusenvis av demoer, valgte jurymedlemmene ut et knippe artister som virkelig skiller seg ut i mengden. Alle disse er up-and-coming artister som jobber hardt for et gjennombrudd, og som nå får spille på By:Larm. Deres pågangsmot kombinert med deres talent, er noe av det som gjør dem til juryens utvalgte på årets festival. Vi er også fornøyde med at sjangerspredningen er så god,” forteller bookingsjef i By:Larm, Joakim Haugland.

De Forbildepris-nominerte:

BAYA (Sandvika)
Bright (Oslo)
Charlotte Dos Santos (Oslo)
DAGNY (Tromsø)
DRØM (Trondheim)
Farida (Gjøvik)
Frances Wave (Trondheim)
Gundelach (Oslo)
Hajk (Oslo)
Henrik the Artist (Oslo)
Hester V75 (Bergen)
hi tom (Trondheim)
Leonov (Oslo)
Magnus Bechmann (Sandvika)
Mats Wawa (Oslo/Kragerø)
Tempel (Oslo/Tønsberg)
Unnveig Aas (Oslo)
Whales & This Lake (Oslo/Surndal)

Forbildeprisene 2016 deles ut fredag 4. mars.
Sted: Tono-teltet på Youngstorvet
Tid: Kl. 19 – 20

 

Ingen Forbildepris til Årabrot

Årabrot

Det er vel og bra at unge artister får støtte til videre satsing, men kanskje By:Larm framover også bør hedre utøvere som er, og har vært, forbilder for unge artister i årevis, som Årabrot. Riktignok spiller Årabrot på årets By:Larm, noe som kan tolkes som en By:Larm-hyllest til veteranen(e) Årabrot og Kjetil Nernes. Årabrot har i årevis produsert kompromissløse og egenartede utgivelser og således oppnådd både stor kred & fanbase internasjonalt, men de fortjener enda større publikum, og sikkert mer cash også.

Årabrots minialbum «I Modi» ble sluppet i 2014 (havnet på 2. plass på årets beste norsek EP-er/Minialbum 2014-lista mi). «I Modi» fulgte opp minialbumet «Murder As Art» (havnet på 4. plass på årets beste norske EP-er/Minialbum 2013-lista mi) tematisk. I fjor kom EP’en «You Bunch of Idiots» som (havnet på 1. plass på årets beste norske EP-er/Minialbum 2015-lista mi). Nylig slapp Årabrot den nye skiva «The Gospel». Anbefales.

Årabrot spiller 00:30 på Rockefeller torsdag 3. mars, det bør du få med deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter