Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. april 2016

Jon Arild Eriksen – 5 om bøker og musikk

spiny

I dag slipper Jon Arild Eriksen aka Spiny Norman, som spilte synth i Rumble in Rhodos før, EP på SellOut!. Ikke nok med det, i dag kjører vi vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk. Gjest! Ja, du gjettet riktig, Jon Arild Eriksen.

Av: Victor Josefsen

 

1) Hva er det siste du leste?

«White Bicycles» av Joe Boyd, den tar for seg Joe Boyds produksjonskarriere på seksti og søttitallet, med hovedfokus på det han gjorde i plateselskapet Islands studio, hvor han jobba med bl.a. Fairport Convention og Nick Drake. Ettersom jeg er mildt sagt interessert i musikkhistorien fra denne perioden, var selvsagt denne boka midt i blinken.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært?

«A Separate Reality» av Carlos Castañeda fordi den praktisk talt er dynket i drømmende surrealisme, men jeg hadde nok slitt litt med å mane frem ørkenstemningen som er i boka, så jeg ville gjerne hatt med meg Dylan Carson fra Earth. Ingen spiller like fet ørkengitar som ham. Hvis ikke måtte det eventuelt ha blitt en fornorsket kjølig viddejazzvariant med alt for mye klang og det hadde nok ikke vært fullt så kult.

3) Hva er din favorittbok?

«Siddharta» av Herman Hesse. Ingen annen bok jeg har lest har bidratt med så mye innsikt og overrasket meg så jevnlig som denne boka. Den var en skikkelig tankevekker for meg.

4) Hva er ditt favorittalbum?

Det er vanskelig å svare på, for jeg har sikkert hundre kandidater. Men hvis jeg må velge en blir det «The Lamb Lies Down on Broadway» av Genesis. Den er på ingen måte perfekt, men inneholder alt jeg ser etter i en plate. Den klarer på et vis å være et godt stykke engelsk popverk og en spennende, psykedelisk progplate på en gang. Den har også en dyp, nyansert produksjon og latterlig fete synthsoloer, alltid et stort pluss!

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

Det hadde jo vært en fordel å ha med en som kunne spille eller synge, ellers kunne det fort ha blitt en spoken word plate og det tror jeg ikke hadde vært helt min greie. Jeg ville valgt Philip K. Dick, vi kunne laget fet Sci-fi-rock med dystopiske tekster og masse synther, også kunne vi brukt vocoder på vokalen, så selv om han ikke var noe flink til å synge hadde det funka. Idealet ville vært å låte som en mørk, psykedelisk versjon av ELO.

 

Sjekk også:

Løchstøer – 5 om bøker og musikk

Parker Lewis – 5 om bøker og musikk

Bård Torgersen – 5 om bøker og musikk / Universet musikkvideo

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

Vev – 5 om bøker og musikk

 

Du kan låne bøker hos oss.

Du kan låne musikk hos oss.

 

Rumble In Rhodos – Skikkelig på tur

Ikke gå glipp av den aller siste Rumble In Rhodos-konserten: 19. September, Oslo, Rockefeller

Video: Visionary Art-plate-cover, 70s syrefilm, voodoo og Nollywood

Vi anbefaler: Den nye singelen fra Rumble In Rhodos

Rumble in Rhodos: Se og hør en eksklusiv fremføring av «Eternal Seesaw»

Rumble In Rhodos: Bilder Musikkfest 2012

3 kommentarer til “Jon Arild Eriksen – 5 om bøker og musikk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter