Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 13. april 2016

EP-anmeldelse: Family Values «Time Stands Still»

Artist: Family Values

EP: «Time Stands Still» (2016)

Plateselskap: Snertingdal Records

5

 

Family Values cover

Tekst: Victor Josefsen

I fjor kom Caddys utsøkte «The Better End» og Løchstøers fine EP. Og tidligere i år dukket jammen The Loch Ness Mouse opp med engelsk pop av fineste sort på den selvtitulerte skiva «The Loch Ness Mouse».

Nå er der det tid for mer pop med en dæsj power, denne gang fra Oslobandet Family Values. Gruppa har vært i studio sammen med nevnte Caddy (les: Thomas Dahl), og han er med på å sette sitt preg på albumet. Det er ikke til å unngå å sammenligne Family Values med Caddy, og Teenage Fanclub. I presseskrivet påpeker gruppa da også selv at de er inspirert av bl.a. Fanclub.

På «Paris Syndrome» og «Time Stands Still» ligner de mest på Teenage Fanclub ‘a la uttrykket på «Grand Prix» og låter som «Neil Jung». Iørefallende og melodifin pop med flerstemmige vokalharmonier i Fanclub/Caddy-style er altså oppskriften, og da er det bra, da! Family Values er nemlig gode låtskrivere, og viser på hele EP’en, som består av 3 høydare og en fin en (den første), at de behersker kunsten å lage isærs iørefallende poplåter

Tilbake til Caddys «The Better End». Det er en gjennomarbeidet plate der detaljene, som tamoburiner og det hele, er finstemt i forhold til hverandre. På Family Values sin EP er ikke alt snekret i hop like nøysommelig, og sender således assosiasjoner til norske power(pop)-band som Astroburger, de tidligere utgivelsene deres, og pop(punkerne) Daggers (forløperen til Kung Fu Girls). Begge disse banda, og mange med dem, lagde spontan super-hektende pop/powerpop/poppunk, med mer eller mindre bevisste skjønnhetsfeil innlagt, noe som ikke trekker ned, snarere tvert imot. Point is:

Det er nok av både finslipte og litt mer uvørne godis å oppdrive på Family Values sin EP «Time Stands Still»!

 

 

Family Values - pressebilde

 

I dag 13. april varmer Family Values opp for legendariske The Posies på John Dee!

 

 

Sjekk også:

 
The Posies The Posies. Bilde i forbindelse med Amazing Disgraze i ’96. The Posies: To klassiske album.

Én kommentar til “EP-anmeldelse: Family Values «Time Stands Still»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter