Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 16. april 2016

Musikalske sidespor – uke 15

Sammenklipte barndomsminner akkompagnerer en av de fineste låtene Raabe-låtene.

Et av uke 15s musikalske sidespor: Sammenklipte barndomsminner akkompagnerer en av de fineste Raabe-låtene.

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips:

Frankie Cosmos – «Next Thing»
Korte, fartsfylte og effektive. Det er beskrivende adjektiver til de fleste av sporene på denne skiva. Frankie Cosmos (aka Greta Kline) og bandet hennes spiller gitardrevne låter med en bråkjekk bass. Enkelt og greit et knippe sjarmerende melodier som raskt får humøret til å stige.

Tellef Raabe – «sister»
Ny musikkvideo, der sammenklipte barndomsminner akkompagnerer en av de fineste låtene på den nylig utgitte skiva til Tellef Raabe, «idiographic». Lillesøster Sigrid er med på låten (som handler om den mellomste søsteren), og den lyse stemmen hennes er en fin kontrast til den dype storebroren. Hvis du er av typen som synes videoen blir for privat, er det bare å snu skjermen bort, og ta deg en tur på dansegulvet med lyden på fullt.

Kiran Leonard – «Grapefruit»
Hvis jeg ikke hadde visst bedre, ville jeg trodd at det er Jeff Buckley som har tatt bolig i denne 20-åringen. Dette er tidvis svært eksperimentelt, med mange stil- og temposkifter. Her finnes storslagne strykerarrangement, rasende gitarer, og mye mellom de to ytterpunktene. Låtlengden spenner fra 2:31 til 16:15. Fellesnevneren: ambisiøst og drivende godt fra en svært talentfull artist.

Thao & the Get Down Stay Down – «A Man Alive»
Rytmen er hovedfokuset hos Thao Nguyen. Fengende melodier pensles med sterke, personlige tekster. Noen låter gir et snev av assosiasjoner til M.I.A., for å dra inn en referanse de fleste kanskje kjenner, men skiva er så variert, og står så sterkt på egen hånd at den ikke er avhengig av slike sammenlikninger for å få deg hektet.

Pikekyss – «Tåke»
Navnet på denne EP’en passer godt som bakteppe til den første låten, «Hjemlengsel», som langsomt skyver tåka bort og åpner landskapet for de mer fartsfylte poplåtene som følger. Drømmer og lengsel er stikkord som strekker seg gjennom de fire låtene, både i tekster, vokal og stemning. Pikekyss har bare spilt sammen siden begynnelsen av 2015, men har allerede rukket å gjøre seg kjent med mange scenekanter. De gjorde blant annet en god jobb som oppvarmere for Sauropod på Blå tidligere i år. «Tåke» er en fin debut fra et ungt band.

Pikekyss på musikkhylla.no

 

Sjekk også:

Tellef Raabe om ny video: – Kanskje Deichmans lesere har ekstra interesse for det litterære?

Ukas tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter