Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 6. mai 2016

Musikalske sidespor – uke 18/2016

unnamed

Et av ukas musikalske sidespor: dansbart samarbeidsprosjekt av Nils Noa og Mari Boine.

 

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips:

Nils Noa og Mari Boine
Aktuell fordi: et meget vellykket samarbeidsprosjekt har ført til en fersk singel fra disse to, «Nu Douhta – So True». Boine og Noa har blandet det beste fra to ulike deler av det musikalske landskapet. Sammen har de skapt et vakkert og behagelig stykke musikk. Boines stemme får ligge i forgrunnen. DJ og house-produsent Noa får briljere i enkelte partier. Denne låten passer godt til dansegulvet, og har du ikke et dansegulv tilgjengelig, kan du snurre deg rundt der du står.


Nikki Lane

Aktuell fordi: mandag 9. mai spiller hun på Café Mono. Ei frisk countrydame som bringer inn noen utradisjonelle takter i sjangeren. Det er forfriskende med noen som våger å utfordre musikalske konvensjoner, og gledelig når de lykkes så godt som Nikki Lane. Rock-pop-country-singer/songwriter-western er vel en grei oppsummering.


Lakou Mizik

Aktuell fordi: albumet «Wa Di Yo» har kommet ganske ubemerket på markedet. Hvorvidt Lakou Mizik er et band, eller kun et samarbeid mellom en rekke artister fra Haiti, har jeg ikke oversikt over. Det viktige er at de ansvarlige har laget en samling låter der den gode rytmen er i fokus. Samtidig er det et alvorlig bakteppe; jordskjelvet i 2010 har ført disse musikerne sammen. Dette viser hva musikk virkelig betyr, og hvor mye håp det kan gi mennesker.


The Goon Sax

Aktuell fordi: dette unge australske bandet har debutert med albumet «Up to Anything». Musikken deres bærer i seg mye inspirasjon fra åtti- og nittitallets indiepop, med enkel orkestrering, snertne gitarriff og snåle tekster med et skeivt blikk på banale og hverdagslige hendelser. Frontfigur Louis Forster er da også sønn av Robert Forster fra The Go-Betweens. Dette er indiepop full av tenåringsangst og små gleder. Altså noe for folk i alle aldre, enten du er midt oppe i det selv, eller du lengter tilbake til yngre dager.


Hilma Nikolaisen

Aktuell fordi: nylig slapp hun singelen «Cloud Nine Rewind». Den tidligere Serena Maneesh-bassisten er på full fart mot det som kan bli en lysende solokarriere. Nå er hun tilbake i popbransjen, der hun også tidligere har vært med The Loch Ness Mouse. Hennes særegne stemme kler den tilbakelente stemningen låter hviler på. Låten byr ikke på noen store krumspring, men det er lett og fin popmusikk som fester seg godt.

 

Sjekk også:

 

Hilma Nikolaisen – en av årets beste julelåter

Plateanmeldelse: The Loch Ness Mouse «The Loch Ness Mouse»

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

Videoanbefaling: The Loch Ness Mouse – The Cherry Blossom In Japan

Låtpremiere – The Loch Ness Mouse med årets (sommer)poplåt

Tronsmo Bokhandel blir kastet ut av lokalene av det statseide eiendomsselskapet Entra. Her er Ole Johannes Åleskjærs (The Loch Ness Mouse) spontane sympatilåt!

Albumanbefaling: The Loch Ness Mouse – New Grafitti

Jørn Åleskjær med ny singel

Jørn Åleskjær signet til amerikansk indielabel

 

Musikkvideo: Nils Noa ft Vinni – Fade Away

Mari Boine åpner Numusic Festival 2013

 

Året var 1986

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter