Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 20. mai 2016

Plateanmeldelse: Perry Dear & the Deerstalkers – «Thunderthrill», «Play the Cruel Sea and Other Favourites» og «Mod Bod, Night Cry»

Perry Dear&The_Dearstalkers. Foto: Peter Haakonsen

 

Artist: Perry Dear & the Deerstalkers

Album: «Thunderthrill», «Play the Cruel Sea and Other Favourites» og «Mod Bod, Night Cry» (2016)

Plateselskap: Jansen plateproduksjon

5

 

Noen liker bare ikke kontemporær musikk. De henger seg gjerne opp i et tiår, for eksempel 1970-tallet. De starter band, klipper en relativt overbevisende frisyre, lar kinnskjegget blomstre, kjøper bootcut dongery osv.

Andre tar det litt lenger. Perry Dear & the Deerstalkers har et veldig oppheng i perioden april 1962 til ca. desember 1963. Det er viktig å gi seg selv presise rammer! Denne perioden var ganske spesiell, da instrumentalmusikk med seks-strengs bass som soloinstrument slo seg opp (for en stakket stund) som en utfordrer til mer konvensjonell Mersey Beat og Shadows-aktig musikk.

Perry Dear & the Deerstalkers består av personell fra Pete Berry & the Shake Set, Kåre & the Cavemen, Mobsmen og The Indikation. Habile folk som vet hva de holder på med.
«Thunderthrill», «Play the Cruel Sea and Other Favourites» og «Mod Bod, Night Cry» er tre individuelle utgivelser som tilsammen utgjør et album. Et usedvanlig utstudert konsept dette her altså. Detaljnivået er nesten til å få anfall av. Dette er nerding på et nivå som transcenderer det aller, aller meste, for ikke å si alt annet.

Lars Junge

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter