Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 9. juni 2016

Vi anbefaler artikler i Bransjevelter#10

Nummer to av musikkbladet Bransjevelter 10 markeres med gratis minifestival på Internasjonalen 10. juni. Godt over 100 sider med musikkstoff inkludert samleskive. To av artiklene vi anbefaler i denne omgang er samtalen mellom Lasse Marhaug & Andre Borgen og saken/intervjuet med The Tables.
Av: Victor Josefsen
Bransjevelters 10 forside med Andre Borgen fotograftert av Jørgen Myhr Stokk utenfor Mir.

Bransjevelters 10 forside med Andre Borgen fotograftert av Jørgen Myhr Stokk utenfor Mir.

Men er’e eksperimentelt ‘a?

Men er’e eksperimentelt ‘a?

Lasse Marhaug har laget støy-fanzinen Personal Best siden 2011. 30. april spilte for øvrig Noel Meek (NZ) + Lasse Marhaug (NO) + Benjamin Nelson (US/NO) på Deichmanske bibliotek, Hovedbiblioteket som en del av konsertserien Men er’e eksperimentelt ‘a? Konsertserien ble startet av Petter Flaten Eilertsen i 2015. Etter å ha booket konserter med norske og utenlandske band på undergrunnsnivå i flere år, ønsket han å kunne nå ut til litt flere med den samme musikken, på nye steder. Av samme grunn lager Lasse Marhaug fanzine:

– Dessuten fyller ikke Personal Best bare et norsk behov – dette er noe som mangler internasjonalt. Om jeg publiserte det på norsk, ville jeg fått kjeft fra utlandet. Et annet poeng er at jeg vil eksponere norske artister til utlandet, forteller Marhaug til Bransjevelter 10.

Personal Best #6

Fanzinen Personal Best består av dybdeintervjuer samtaleform. Deichmans musikkblogg har også prøvd ut denne intervjuformen i Løkbrød vis No States, et av de mest populære sakene på bloggen, så sjekk det ut.

Bransjevelter 10 har hyret inn Lasse Marhaug til å gjøre denne typen snakking sammen med André Borgen. En interessant samtale, som at Velvet Underground hoppet over en generasjon.

– Det var kanskje derfor vi tok det til oss, sier André Borgen til Bransjevelter 10.

– Jepp, jeg hører fremdeles på Merzbow-plater etter 25 år, Blir ikke lei, sier Marhaug i samme samtale.

Apropos Merzbow: på Moldejazz i 2001 hadde BLÅ en egen klubb oppå der, og på denne Merzbow-møter Marhaug (+ Jon Hegre, dvs. Jazzkammer) konserten satt publikum på pent oppstilte plaststoler med ryggen til scenen. Det var bare å lukke øynene og kjenne musikken. Sterkt. Les  mer og les resten av samtalen mellom Lasse Marhaug og Andre Borgen i Bransjevelter 10.

The Tables' klassiske album ‎Shady Whims & Obstacles.

The Tables’ klassiske album ‎»Shady Whims & Obstacles».

I samme nummer har Bransjevelter 10 viet plass til kanskje mitt aller største norske favorittband, nemlig The Tables. Det er samleplate på gang inkludert eksklusiv fanzine i LP-format på 28 sider med historiske bilder, utklipp m.m. Smakebiter er trykt Bransjevelter 10. Visste du at Tore Sørensen i The Tables publiserte en Tables-slakt under psevdonym i Rock Furore? Hvis ikke, vet du det nå.

– Jeg mente at Rock Furores konsertanmeldelser ikke kunne tas seriøst fordi det virket som hvem som helst kunne skrive hva som helst og få det på trykk der, forteller Tore Sørensen til Bransjevelter 10.

Les resten av intevjuet i Bransjevelter 10. Du kan lese Bransjevelter på på Deichmanske bibliotek, Hovedbiblioteket.

10. juni slippes Bransjevelte #10 – Tigers musikkblad og samleskive

Disse opptrer:

Timeworn
WhaleSharkAttacks
Next Life
Lucy Swann
Skalla
Hilma Nikolaisen
Bungalow Ranchstyle
DJ Fez 2 Fez

Dørene åpner kl 19.00
FEZ 2 FEZ spiller opp til klubb etter konsertene
20 års aldersgrense
Gratis Inngang

 

Sjekk også:

Denne skiva vil appellerer til stamgjestene på Oslo-puben Last Train, og andre som har/hadde sansen for The Tables og/eller Television Personalities

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter