Eksplosiv kraftjazz, HC breaks og høyt tempo!

Krokofant bruk

 

Internasjonalen inviterer inn til en dobbelkonsert med Krokofant og Next Life torsdag 12. februar. Hvilken kombo!

 

I vårt intervju med Friendship på tampen av fjoråret spurte vi hvilke andre norske utøvere vi bør få nyss om:
Krokofant er en herlig jazztrio som spiller fletta av de fleste, svarte Friendship.

Deichmans musikkblogg har anbefalt  Krokofant i spalten Ukas tips! (april 2014):

Kraftjazztrioen Krokofant føyer seg pent inn i rekken av utøvere som Shining, Bushman’s Revenge og Hedvig Mollestad Trio. Uttrykket? Eksplosiv mix av frijazz & progressiv rock, tuftet på 70-talls King Crimson og Mahavishnu Orchestra – pluss de svenske progmetal-folka Meshuggah. Krokofant består av Tom Hasslan (gitar), Axel Skalstad (trommer) og Jørgen Mathisen (saksofon). Hasslan og Skalstad møttes på en gitarsjappe i Kongsberg for noen år siden, og holdt først på som duo. De fikk med seg  (The Core, Audun Automat, Zanussi Five) mfl. og imponerte på Kongsberg Jazzfestival i 2012.

Den selvtitulerte debutplata ble utgitt på Rune Grammofon.  Krokofant tråkker i velkjente spor, men beviser at de har kontroll på sakene. Det huggende gitarriffet på åpningssporet Polyfants repeteres ut låten, i duell med Mathisens elleville saksofonspill – det hele i et forrykende tempo.

Og omtrent slik turer Krokofant fram på det meste av plata; voldsomt trøkk, fete riff, og heseblesende trommer. På sistesporet, Castaway, nesten 13 minutter lang, viser power-trioen at de også behersker et mer subtilt utrykk. At dette er en debutplate er nesten ikke til å fatte. Vi kommer garantert til å høre mer kvalitetsjazz fra disse fantene. Og akkurat  det kan dere gjøre på Internasjonalen torsdag 12. februar.

ps. Krokofants debutalbum havnet på årets-beste-album-2014 lista vår.

 

 

Next_Life

 

Next Life ble startet opp av Hai Nguyen Dinh fra Tønsberg i 1999: Et enmannsposjekt. Hai brukte elektrisk gitar & Amiga 500 for å lage låter. Deretter ble Next Life en duo med Tormod Christensen, synth, vokal og gitar. Lydbildet har vokst, andre datamaskiner og konsoller fra 8- og 16-bits-tidsalderen er inkorporert, og Next Life består i dag avHai Nguyen Dinh på gitar og programmering, Tormod Christensen på gitar og vokal og Anders Hangård på trommer.

– Hvis «punk» skal ha en liknende effekt i dag som den hadde på 80 tallet, så må den være like ukonvensjonell og like banebrytende som da den kom, uttalte Hai til musikkmagasinet Mute i 2004.

Next Life svarte, og svarer fortsatt, med å løse opp rockens/hardcorens forutsigbare dramaturgi og utvider stadig sitt eget kosmos. «Next Life er en egen pur og ren kunstform», skriver Internasjonalen – vi henger oss på den beskrivelsen.

«Next Life var med på å bringe synth og datalyder til seriøs og brutal musikk», skriver Internasjonalen videre. – Det kan nok oppfattes som veldig fysisk når man hører det først gang, uttalte Hai til musikkmagasinet Mute i 2004.

«De har rykte på seg for sine eksploderende og tighte liveshows med epileptisk video-projeksjon og blitzlys, og nå etter 15 år debuterer de med vokal… og den er drøy! Rett og slett hardcorepunk fra en annen dimensjon», fortsetter Internasjonalen.

– I livesammenheng er utøveren selv til stede og kan selv hjelpe til at publikum forstår uttrykket, uttalte Hai til musikkmagasinet Mute i 2004.

Derfor, la Next Life hjelpe deg til å forstå, men mest sannsynlig skjønner du greia selv ved å være til stede på konserten, der straightedge-hardcore vs. spillmusikk vs. grindcore vs. chiptunes vs.90-talls powerviolence  møtes på Internasjonalen torsdag 12 februar.

Lyder det for komplisert, kanskje?

La oss si det enklere: ta turen til Internajsonalen for å oppleve episke HC breaks og høyt tempo!

 

 

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!