Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 15. juni 2016

Singelanmeldelse: Girl – «Earthly Habit»

 

Artist: GIRL

Låt: «Earthly Habit» (2016)

Plateselskap: Vilje Recordings

4

 

I denne ene enden har man stormansgalne prosjekter med hele filharmoniske orkester og korsang med hundrevis av stemmer. I den andre enden har man bandprosjekter som GIRL. De gjør det enkelt. Kassegitar og mann/kvinne-vokal. Mer skal det ikke til. Eller jo. Det er også litt synthesizer, fra tid til annen, på den korte låten. Det er noe med kassegitarspillet her. Luftig, lekent. Deilig å lytte til. Gir meg lyst å ligge i en hengekøye med en fot ned i gresset og andre klisjeer. Nippe til en hjemmelaget iskaffe uten sukker. Zoome inn på småfugler i trærne rundt meg. Kose litt med katten. Den type ting. Slike klisne assosiasjoner får jeg av denne musikken, og det er en god ting i disse tider. Jeg kunne kanskje vært mer saklig og sagt at de minnet litt om noen av inspirasjonskildene deres, som Bonnie Prince Billy og Sun Kil Moon, men det synes jeg egentlig ikke at de gjør. Bak det sensasjonelt generiske bandnavnet GIRL skjuler det seg to «gamle» travere i norsk indie-flora: Ina Sagstuen og Christian Winther. De har fartstid fra band som Monkey Plot, Karokh, Fay Wildhagen, Propan og ICH BIN N!NTENDO. Men dette er altså noe helt annet. GIRL minner kanskje mer om She & Him enn noen av bandene som listes opp på promoskrivet. Samme kan det være. «Earthly habit» er i alle fall helt fabelaktig bra. Blir helt mjuk inni meg av å lytte til låten. Tommel opp.

Lars Junge
 

 

PS 21.06-2016 har de slippefest på Parkteatret for albumet «Sea And Dirt» som slippes 17.06.2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter