Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 16. juni 2016

Singelpremiere: Østfrost – «True»

cover_True Coverbilde: Janne Amalie Svit

Deichman musikk kjørte premiere på singelen «Wooden Floors» fra «Østfrost EP», som ble A-lista på studentradioer i både Oslo, Trondheim og Bergen. Bandet ble også anbefalt som et av bandene å få med seg på Iceland Airwaves av Nordic Playlist. Live har de også fått god kritikk, bl.a. fra GAFFA og Hissig.

Denne våren har Østfrost vært i studio og spilt inn to nye låter. I dag slippes singelen «True» som vi kjører premiere på,  og 17. Juni feires slippet med konsert på Ladehammerfestivalen. Singelen er første nye låt Østfrost slipper etter høstens ”Østfrost EP”. Østfrost har siden den tid blitt ett medlem sterkere og lydbildet har blitt fyldigere uten å miste sin særegne sound med bratsj, harmonium, drivende rytmeseksjon og melodiøse refreng.

«True» er spilt inn med produsenten Karl Klaseie (Snøskred, Kari Harneshaug, Karokh, Your Headlights Are On, Antler, Lumikide, Svankropp) i Øra studio. Ane Bjerkan har skrevet låta, mens arrangementet er laget av Østfrost i ”jam-form” og gjennom eksperimentering i studio, godt hjulpet av Karl Klaseie.

 

Østfrost Foto: Lorns Bjerkan

 

Østfrost forteller om «True» til Deichmans musikkblogg:

«Låta her slår et slag mot apatien og handler om å velge å være til stede i det livet man lever. Vi lagde den rett før releasekonserten vår i Trondheim i oktober og synes den var kul med en gang, så vi har spilt den på alle konsertene våre siden da.»

«I studio lagde vi en større versjon av låta, med en god del stryk og omnichord. Vi spilte også inn en låt til, som vi skal slippe i høst!»

Sammen med singelen «Wooden Floors» er «True» det beste undertegnede har hørt fra Østfrost. To spennende og gode singler. Det virker som Østfrost er i ferd med å finne fram til uttrykket de helt sikkert har hatt lyst å skape helt siden begynnelsen av utforskningen deres. Øvelse gjøre mester, ikke sant. På «True» er det jazza shogazepreget skrinlagt, her skinner de rene pop-røttene såvel som jazz-røttene gjennom sporet. «True» er melodisk, leken, frigjort og veldefinert, alt på en gang, med andre ord; velbalansert, men ikke strømlinjeformet. Og nettopp disse kontrastene, riktig porsjonert, er låtas «sjel». Ta en lytt da.

 

 

Sjekk også:

Østfrost – Vi liker mystikk

Singelpremiere: Østfrost – Wooden Floors

 

Plateanmeldelse: Snøskred «Empty House»

Kari Harneshaug – 5 om bøker og musikk

Plateanmeldelse: Karokh «Needle, Thread & Nail Polish»

Your Headlights Are On er nå et avsluttet kapittel

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter