Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 25. juni 2016

Musikalske sidespor – uke 25/2016

Et av ukas musikalske sidespor: Blomst kommer med b-sider i a-klassen. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips.
Tekst: Bent Inge Hvitstein

Hedvig Mollestad Trio
Aktuell fordi: album nummer fire er ute, med tittelen «Black Stabat Mater». En fiffig tittel, som spiller på både Black Sabbath og en gammelt katolsk hymne til jomfru Maria. Jeg må innrømme at jeg først nå har fått ørene opp for denne trioen, bestående av Hedvig Mollestad Thomassen, Ellen Brekken og Ivar Loe Bjørnstad. Ørene har ikke bare åpnet seg for bandet, de har tatt musikken til seg med stor vellyst. Tunge gitarer feier gjennom flere sjangere; her er progrock, jazz, tungrock og blues smurt utover på en herlig balansert måte. Dette er seigt, og tungt, men detaljrikt og deilig skittent.

 

The Essex Green
Aktuell fordi: torsdag 30. juni kommer dette amerikanske bandet til Café Mono. Ett nytt album er også ventet, omtrent ti år etter at de ga ut sitt forrige album, vellagrede «Cannibal Sea». Dette er godt nytt for de få som ennå husker de fengende låtene de serverte på sine tre første album. Med god inspirasjon fra 60-tallspop og -folk, med innslag av crooning og nyere indie-impulser, er det grunn til å glede seg til nye toner fra Essex Green. Men først: konsert på Mono.

 

Shikoswe
Aktuell fordi: Nora Shikoswe Hougsnæs har flyttet fra Ås til Danmark for å utvikle seg musikalsk, og har nylig kommet med debutsingelen «I Wanna Be Right». Til høsten skal hun følge opp med en EP. Debutlåten vugger lett mot øregangene, med Shikoswes lyse og behagelige stemme som bærende element over et enkelt gjentakende riff. Med inspirasjonskilder som Sufjan Stevens og Kate Bush, blir det spennende å følge hennes vei videre gjennom et eksperimentelt poplandskap.

 

Sigur Rós
Aktuell fordi: tidligere i uka tok de med hele verden på en rundtur på Island. En 24-timers live stream med et kontinuerlig lydspor bestående av elementer fra en ny låt. Noen minutter etter klokka 23 tirsdag kveld norsk tid ble denne låten presentert i sin helhet, med tilhørende video. «Óveður» er en klaustrofobisk pakke, med en video som forteller en blytung historie. Sigur Rós er tilbake, og de går heldigvis fortsatt sine egne smale, men lydmektige veier.

 

Blomst
Aktuell fordi: Trondheims-bandet har gitt ut en EP bestående av b-sidene fra debutalbumet. Tittelen er enkelt og greit «B for Blomst». B-sider er ikke ensbetydende med dårlig kvalitet; her fortsetter Blomst å sparke både hardt og godt. Åpningslåten «Kannibal» treffer meg umiddelbart med et knakende godt innledende riff. Derfra og ut er det fullt trøkk, både instrumentalt og verbalt. Blomst leverer, igjen.

 

Sjekk også:

 

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

En prat med Hedvig Mollestad om musikk, litteratur og bordtennis

Motorpsycho – Supersonic scientists

Roskilde 2013: episk, storslått og stemningsfullt

Kate Bush – en bemerkelsesverdig dame

Julemusikk anbefaling: Sufjan Stevens – Songs for Christmas

Black Sabbath på Tons of Rock 2016 i bilder

To rockeklegender jobber sammen

2 kommentarer til “Musikalske sidespor – uke 25/2016”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter