Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 2. juli 2016

Musikalske sidespor – uke 26/2016

Byegone1

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas fem utvalgte tips.

 

ICH BIN N!NTENDO
Aktuell fordi: dette bråkebandet har funnet lykken. Deres nye album, «Lykke», er også egnet til å glede andre som liker å fore ørene med harmonisk støy. Jeg kjenner at jeg får en intens lyst til å slippe alt jeg har i hendene og reise til en britisk undergrunnsklubb anno 1981, dra på meg sorte, trange klær og glemme alt som heter folkeskikk, dynke både meg selv og andre i øl og kaste meg ut i hemningsløse og totalt ustrukturerte danseliknende bevegelser. Eller fullkommen egosentrisk musikklykke, som det også kan kalles.

 

WALL
Aktuell fordi: låten «Milk» har fått sin egen musikkvideo. Tidligere i år ga Wall ut en selvtitulert EP som suste rett inn i det innerste dypet av musikkhjertet til undertegnede. Hvis du får våte musikkører av å høre debutalbumet til Le Tigre, bør du absolutt sjekke ut WALL, som kan betegnes som Kathleen Hannas noe mørkere lillesøster. I et rent musikalsk toneleie, ikke nødvendigvis hva angår andre aspekter av det hun har på cv-en.

 

Byegone
Aktuell fordi: bandet var Ukas Urørt hos P3 forrige uke. De har gitt ut en dobbeltsingel på eget selskap med låtene «Creatures» og «Eastbound». Med disse to gitarbaserte og progpop-pregede låtene legger de lista høyt for det som måtte komme i fremtiden. Byegone kan ikke puttes i noen sjangerbås, noe som føles herlig befriende. Det tilhører sjeldenhetene å høre et band som ikke umiddelbart kan assosieres med andre, konkrete bandnavn. Selv om de har nevnt Bon Iver-låten «Perth» som en inspirasjonskilde. «Eastbound» strekker seg over åtte minutter. Midtveis skifter den struktur og rytme, og kommer tilbake med nyvunnet kraft mot slutten. Sterk vokal og godt samspill fra en gjeng som jeg håper blir værende i studio og snekrer sammen et helt album så fort som mulig.

 

Ólafur Arnalds
Aktuell fordi: han er islandsk. Arnalds er ikke bare islending, han er også en særdeles dyktig musiker som i kraft av dette har gjort seg aktuell, uavhengig av Islands innsats i EM. Gjennom musikk- og filmprosjektet Island Songs skal han, sammen med regissøren Baldvin Z, i løpet av syv uker reise rundt på øya og spille inn nye komposisjoner i samarbeid med lokale musikere og kunstnere. Variasjon i musikalske sjangere er et nøkkelord for prosjektet. Hver uke blir et nytt spor publisert. Albumet blir sluppet i sin helhet i oktober. Da kommer en times lang film som viser frem det musikalske mangfoldet Island har å by på. Vi serverer her det første sporet, «Árbakkin feat. Einar Georg».

 

Jenny Hval
Aktuell fordi: videoen til hennes nye singel «Female Vampire» ble nylig publisert. Et hektisk og monotont, men samtidig iørefallende og nærmest plagsomt fengende elektronisk bakteppe hviler i skyggen av den myke vokalen. 30. september slippes albumet «Blood Bitch». Både denne videoen og albumet er inspirert av lavbudsjett horror- og sexploitationfilmer fra 1970- og tidlig 1980-tallet.

Sjekk også:

 

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

ICH BIN N!NTENDO: en skive om gamle datamaskiner

 

Øya 2015 – Jenny Hval: Summertime madness

Jenny Hval er kåret til årets utfordrer

Jennys video

 

På jakt etter musikk fra sagaøya? Sjekk Sandnes biblioteks gjennomgang av islandsk musikk

Ólafur Arnalds åpner Numusic 2012 i Stavanger domkirke

 

The Julie Ruin på Pitchfork music festival – briljant

Øya 2015 – The Julie Ruin

Riot grrrl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter