Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 11. august 2016

Øya 2016 – The Last Shadow Puppets

Fire flotte cellister kommer ut på den store Amfi-scenen og setter seg på hver sin stol. Kvartetten starter opp, så kommer bandet ramlende inn på scenen med flanøren Alex Turner fra Arctic Monkeys i front, og svirebror Miles Kane fra The Rascals hakk i hæl. Og de er et syn. De ser ut som de nettopp har hoppet ut av et 70-talls glasskuppel-helikopter bak scenen.

 Tekst: Lars Junge / Pga. av fotorestrikjoner kjører vi pressebilde.

 

Turner har på solbriller med gule glass, noen enorme slengbukser med et liv som slutter minst ti centimeter over navlen, lys dongeriskjorte som er såpass åpen at han viser brysthår og gullenke. Miles Kane på sin side har på seg en stram sort dress og hvit skjorte uten slips.

Men det er mest Alex Turner dette skal handle om. Jeg tør påstå at ingen norsk artist har noensinne vært i nærheten av å bevege seg med større selvsikkerhet på en scene noen gang – enn det Turner gjør denne sene ettermiddagen. Breibent gange, ned på huk, begge hendene på på hoftene, og jeg sverger: han går rundt og småjukker gjennom hele konserten uten at det blir for mye! Det er ganske utrolig at han kommer unna med det. Turner er som en slags matador på scenen, mye skuespill og stilisert kroppsspråk. Men han glemmer aldri hvorfor han er på scenen. Han er der for å synge. Og spille gitar. Og det gjør han til gangs. The Last Shadow Puppets er proffe til beinet. Låtene er storslåtte og fulle av detaljer, egentlig alt for komplekse for en festivalkonsert på sett og vis, men siden det fremføres med så voldsomme mengder bravur og swagger som Turner og Kane presterer, så funker det likevel.

Mot slutten av konserten drar de i gang David Bowies «Moonage Daydream» fra «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars» (1972 ) og med et blir hele konseptet deres veldig tydelig: de plukker det beste fra den stolte, britiske musikkarven på 1960- og 70-tallet og presenterer det som noe eget. Og det er de virkelig. The Last Shadow Puppets er noe eget.

 

Sjekk også:

Stilfull britpop – Er dette Arctic Monkeys beste album?

David Bowie: Ziggy played guitar & Bowies Berlin

Da burde alt være Hunky Dory!

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter