Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 30. august 2016

Plateanmeldelse: Accidents Never Happen – s/t

Vi går aldri lei av norske Accidents Never Happen sin new-wave låt ”It Made Sense Yesterday”.

Artist: Accidents Never Happen

Album: Accidents Never Happen (2009)

Plateselskap: Dead Letter Records

5

 

Echo & the Bunnymen og Joy Division er 80-tallsband Accidents Never Happen må ha hørt mye på mens deres selvtitulerte andrealbum ble til. Åpningen er seig og saktegående, og sangtittelen repeteres som en slags introduksjon av de fem medlemmene av bandet; ”That style you like is going to come back as gum” gjentas.

Videre blir det noe hurtigere, blant annet «Wendi’s Friday» og «It Made Sense Yesterday»: Co-vokalistene Magne Mostue og Jesper Jørgensen synger med en dypere og melankolsk-lydende røst – referansen til Ian Curtis er aldri langt unna. «The Truth Should Be Sexy» er et eksempel på hvordan bandet kler en låt i drakter fra dagens musikkbilde (2009, red.anm.). En miks av band som I Love You but I’ve Chosen Darkness, Franz Ferdinand og Talking Heads gir Oslo-gutta et inspirert, med eget eierforhold, uttrykk.

Stedvis blir det melodier av det, men de er aldri inne på den tradisjonelle pop-oppbyggingen av låtene der refrengene er eneste høydepunkt. Mot slutten blir det villere og villere, spesielt den paniske vokalen som settes til livs.

Låtene baseres stadig rundt gitarene før en mektig rytmeseksjon melder seg på. Accidents Never Happen skaper noe vi ikke hører for ofte, kall det gjerne art rock – med en type vokal fra en mengde britiske aktører for omkring 25 år siden.

Produsent Simon Cullwick har gjort «Favourite Worst Nightmare» av Arctic Monkeys – for øvrig et fantastisk album – og Oslobandet har fått nyte godt av hans tjenester. Cullwick kan synes å ha en hang til dysterhet. Platen lyder nemlig litt som coveret; overskyet, møkkete og kuriøst. Er du genuint interessert i å få noe ut av å lytte på denne vil du få en god opplevelse.

There’s a darkness, you know…

 

 

Dette er en (små)redigert versjon av anmeldelsen som ble publisert på musiq.no

 

Geir Atle Ellingsen er 35 år, opprinnelig fra Birkeland i Aust-Agder, all-time favorite band The Beach Boys!. Redaktør hos Musiq.no fra 2004-2011, skribent fra 2002. Jobbet som frilanser i lokalradioer og lokalaviser.Laget musikkfestival i 2005 og 2006, samt konsertarrangør fra da og til nå. Jobber nå som kulturprodusent på Ingebrigt Davik-huset i Brattvåg. Ellers jobba som bookingagent og manager for hhv. 6 og 2 band/artister – mest på idealistisk grunnlag.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Heyerdahl

Er dette Arctic Monkeys beste album?

33 1/3 – «Unknown Pleasures»
Art imitating art: Joy Division – Unknown Pleasures (1979)

Live-album – Talking Heads – The Name of This Band Is Talking Heads (1982)
Hva skal vi putte på plateomslaget (Talking Heads)?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter