Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 30. august 2016

Jungelen dukker opp på Ingensteds fredag 2. september

Broen er et av de tre bandene som skal smelte sammen til Jungelen på en miniturné 1.-3. september.

Foto: Pressebilde

En troika av eksperimentelle og lekne band slår hoder og instrumenter sammen på Ingensteds fredag 2. september. Broen, Invader Ace og ICH BIN N!NTENDO blir ett når de kler seg i monikeret Jungelen. Denne kvelden skal de utfordre både seg selv og hverandre på scenen. De tre bandene har ulikt musikalsk utgangspunkt, og det blir derfor spennende å høre hva de kan få til i fellesskap. Alle er for øvrig også aktuelle med eget nyutgitt materiale i løpet av 2016.

Tre band som hver for seg er ukjent med sjangerkonvensjoner, skal altså sørge for å blande sine allerede sprikende elementer. Ifølge pressemeldingen, jobber Jungelen med «nye lyder, nye uttrykk og har ingen respekt for konvensjonelle sjangerbåser.»

Broen kom i 2015 ut med debuten «Yoga», som er et sammensurium av ulike stilarter. Her finnes rap, tuba, tykke synther, dundrende basstrommer og spoken word, flettet inn i samtidspopens eksperimentelle form, med samfunnskritikk innbakt i flere av tekstene.

 

ICH BIN N!NTENDO stiller i støyete punk-drakt. Tidligere i sommer ble vi svært begeistret for deres nyeste utgivelse «Lykke». De er kjent for å ha en høy rating blant konsertpublikummere.

 

Svensk-norske Invader Ace har tuba, gitar og trommemaskiner som sine kjæreste instrumenter. Noe som smeller godt når det kjøres gjennom en forsterkervegg av gamle radioapparater (!) og flyttes ut på dansegulvet. Tubatechno er en betegnelse på musikken som de deler med få andre band.

 

Dette er en oppfølger til arrangementet som ble en suksess i april 2015, da Jungelen-konseptet dukket opp første gang. Torsdag 1. september spiller de på Hulen i Bergen, og lørdag 3. september avslutter de miniturnéen på Dokkhuset Scene i Trondheim.

 

Sjekk også:

 

Det skjer mye musikalsk morsomt i Trondheim for tiden

Øya 2015 – Broen: Hagefest

By:Larm 2015: Broen – and now for something completely different

*
Låtpremiere: Tittelsporet fra Broens debutalbum «Yoga»

Rykende fersk låt fra Broen

Forbildepriser til 300 000 kr delt ut på By:larm

 

ICH BIN N!NTENDO: En skive om gamle datamaskiner

The Thing: En fantastisk konsert

Musikalske sidespor – uke 26

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter