Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 4. mars 2015

Forbildepriser til 300 000 kr delt ut på By:Larm

image

Med flest stemmer av de nær 8000 publikumsstemmene, var det Broen fra Trondheim/Oslo som stakk av med stipendet på 100 000 kr og publikumsprisen som Årets Forbilde. De fire andre Forbildeprisene på 50 000 kr hver, gikk til Slutface, Resirkulert, OMVR og Miss Tati. Til sammen var 22 unge og artister fra hele Norge nominert, og alle spiller på årets by:Larm som åpnet i Oslo i dag.

– Vi gratulerer de fem flotte forbildene og vinnerne! Vi håper stipendene kan motivere både disse og andre talentfulle artister til å satse videre på musikken. Norsk Tipping ønsker gjennom prisene å bidra til at særlig unge kulturutøvere tør å satse videre på uttrykket sitt, slik at de over en milliard kronene vi hvert år bidrar med til norsk kultur, skaper et bredt og blomstrende kulturliv, sier sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.

– Vinnerne er på hver sin måte forbilder for andre unge talenter, fordi de representerer et allerede høyt musikalsk nivå og er blitt lagt merke til i den beinharde konkurranse om oppmerksomheten på by:Larm. Vi tror vinnerne av Årets forbilder vil være motivatorer i sine lokalsamfunn, sier Magnar Bergo, daglig leder Norsk musikkråd (forvalter av Frifond musikk).

Publikumsvinneren Broen spiller på Hoffmann Kulturstube (kjelleren under Kulturhuset), torsdag 5. mars kl. 22:30.

Imponert jury
Juryen som valgte Årets Forbilder besto av representanter fra NRK P3, Norsk Tipping, by:Larm og Norsk musikkråd.

– Juryen er svært imponert over nivået på de 22 nominerte artistene, som ble lansert som Juryens Utvalgte i oktober. Artistene representerer et bredt spekter av sjangrer og det var vanskelig å velge mellom de nominerte. Juryen merker seg med glede at det spirer og gror i musikklivet lokalt i hele dette langstrakte landet, avslutter en fornøyd Magnar Bergo i Norsk musikkråd.

Det er Norsk musikkråd, støtteordningen Frifond musikk og Norsk Tipping som gir ut de fem Forbildeprisene. Frifond er en statlig tilskuddsordning for å bedre de økonomiske rammebetingelsene til lokale lag og grupper, slik at flere barn og unge kan få følge drømmene sine der de bor. Å vinne en Forbildepris skal motivere unge utøvere til å fortsette å satse på musikken, og å være gode rollemodeller for andre som ønsker seg en musikkarriere.

22 artister kjemper om fem Forbildepriser på by:Larm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter