Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 14. oktober 2016

Musikalske sidespor – uke 41/2016

Et av ukas musikalske sidespor: Kambodsjas nyeste album er et sjangeroverskridende rockemonster.. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips:

Foto: Pressebilde

Caper Parade
Aktuell fordi: bandet har nylig gitt ut singelen Mr. Something. Her får du spretne trommer, groovy basslinjer og en god, gammeldags fuzzy gitarsolo. Pakket inn i funky og rocka psykedelia. Fra før har Caper Parade en EP på samvittigheten, og neste singel er ventet i løpet av oktober. Bandet har base i London, med medlemmer fra Oslo og Birmingham.

 

 

Kambodsja
Aktuell fordi: de har satt sammen ni låter til et brak av et album. Jeg skal ikke gjøre noe forsøk på å putte «Stranger» i en bås, til det spenner albumet for vidt over ulike tyngre sjangre, men det smeller godt når Kambodsja fyrer opp instrumentene. Likevel er det melodiøst som få andre innenfor de hardeste disiplinene av rocken klarer å levere. Her er den første av i alt fem deler av en dokumentar som er gjort i forbindelse med innspillingen av albumet. Alle episodene kan ses på bandets facebook-side.

 

 

Julia Jacklin
Aktuell fordi: debutalbumet «Don’t Let the Kids Win» er ute til gode kritikker. Jacklin er bare 25 år gammel, men begynner musikkarrieren med å trekke inn livets modningsprosesser. Hun kan minne om en musikalsk søster av Angel Olsen, eller en fjern kusine av Sharon Van Etten. Melodiene er fengende og tekstene er tidvis såre, men røffe.

 

 

Racing Heart
Aktuell fordi: det nye albumet «What Comes After» er variert og spennende. Mathias Hatleskog Tjønn står bak Racing Heart, og her har har fått med seg Jenny Hval både på vokal og som låtskriver. Hennes avtrykk er sterkt merkbart på albumet. Låtene har utgangspunkt i eksperimentell pop, med det elektroniske i sentrum, men også med noen partier med myk akustisk gitar. Hanne Hukkelberg har produsert, og Martin Langlie har trommet og programmert.

 

 

Rabagast
Aktuell fordi: 21. oktober spiller bandet på Deichmanske, Grünerløkka. Tidligere i år kom en selvtitulert EP med fire låter. Rabagast har allerede fått sin dose med oppmerksomhet, blant annet i programmet Stjernepose på P13. Der ble de satt under lupen, og frikjent for anklagen om tyveri av et Surferosa-riff. Låten «Spit» er så tøff i seg selv at sammenlikningen uansett bør tas som et kompliment for Surferosa. Utgangspunktet er energisk rock på garasjenivå, men de viser god evne til å variere uttrykket på de fire låtene på debuten. Trykket dempes i sistelåten «Doorway», der den klare og rene vokalen til Kjersti Synneva Moen får dominere lydbildet.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

Musikalske sidespor – uke 26

Musikalske sidespor – uke 25

Musikalske sidespor – uke 24

Musikalske sidespor – uke 23

Musikalske sidespor – uke 21

Musikalske sidespor – uke 20

Musikalske sidespor – uke 19

Musikalske sidespor – uke 18

Musikalske sidespor – uke 17

Musikalske sidespor – uke 16

Musikalske sidespor – uke 15

 

Kambodsja: bilder Musikkfest 2012

Øya 2014: Angel Olsen – bortgjemt gudinne av kjærlighetslåter

Coverkunst: Sharon Van Etten – Tramp

Plateanmeldelse: Jenny Hval – Blood Bitch

 

Én kommentar til “Musikalske sidespor – uke 41/2016”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter