Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 2. november 2016

Singelanmeldelse: Spielbergs – «Daisy! It’s the New Me»

Artist: Spielbergs

Singel: «Daisy! It’s the New Me» (2016)

Plateselskap: Furuberget

5

 

I denne bloggen «hauser vi stadig opp» nye utøvere der superlativene noen ganger løper løpsk, med rette, for så langt har 2016 vært et særdeles sterkt år for ny norsk musikk. Midt oppi alt det nye må vi ikke glemme «gamle travere» som Beezewax, skriver jeg i anmeldelsen av Beezewaxs nye EP. Spielbergs består også av en gjeng med lang fartstid, men bandet er debutanter. Medlemmene har blant annet spilt i band som Call:Vega, Accidents Never Happen, Lukestar, Magnus Moriarty™, Truls and the Trees og Team Me. Denne gjengen har nå sluppet sin aller første singel «Daisy! It’s the New Me», og at medlemmene har erfaring viser singelen med all tydelighet. Her er det kjemi og kommunikasjon Spielbergsene i mellom. Gitar, trommer og vokal spiller virkelig på lag, ekstra props til vokalist Mads Baklien.

Selv beskriver Spielbergs låta som et kort og kontant indie-anthem, riktig, dette er ikke slarkete og ustø indie. «Daisy! It’s the New Me» er et helhetlig og intenst stykke musikk. 26. Januar kan du oppleve Spielbergs første konsert på Last Train og på facebook eventet meldes det at Spielbergs indierock kan minne om band som …And You Will Know Us by the Trail of Dead, The Appleseed Cast og Japandroids. Joda, og i tillegg, tenk en slags miks av Spielbergs-tommis Christian Løvhaugs tidligere band Accidents Never Happen og The Wombats’ (Tord Øverland Knudsen har vært med på innspillingen) debutskive, da nærmer du deg ytterligere.

Spielbergs sier følgende om låta: “Den dreier seg om å forandre seg, men ikke nødvendigvis være fornøyd med det man forandrer seg til”. Spielbergs-medlemmene kan ihvertfall være fornøyd med hva de har forandret seg til rent musikalsk via gruppa. 2. mars kommer EP’en, uten å røpe alt for mye (jeg har tatt en en forhåndslytt), gled dere til f.eks. monumentale «Ghost Boy».

Victor Josefsen

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

Albumanbefaling: Accidents Never Happen – s/t

 

Magnus Moriarty™ – Earscapism

Deichman anbefaler: Årets album 2015

 

Lukestar: Skikkelig på tur

Lukestar 2001 – 2011

 

Center of the Universe – Nervous central system (feat. Truls)

Truls på Parkteatret

 

Øya 2015 – Team Me: Festlig nok

Hva får du hvis du blander Kjartan Fløgstad med Marius fra Team Me?

Mer Team Me

 

The Samuel Jackson Five

 

Metronomicon Audio – Center of the Universe

 

Sandermosen Emofestival med fokus på mishandlingen av emo-sjangeren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter