Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anmeldelser 19. desember 2016

Paal Nilssen-Love og mysteriet med den forsvunne spalten

Tekst & foto: Thor Arne Sæterholen

Noen av oss vet hvorfor vi egentlig samles til høytid hver 24. desember. I en årrekke har Paal Nilssen-Love gitt oss sære frijazzere etterlengtet frelse i form av utallige konserter og plateinnspillinger. En av julas stolte og hyggelige tradisjoner har vært kåringen av årets 10 beste skiver med Paal Nilssen-Love. Men da jeg forleden skulle sette meg ned for å se på årets beholdning, fikk jeg bekreftet en fryktelig mistanke: Paal har ikke engang gitt ut 10 skiver i år! Auda, hvordan skal jeg nå få spredd evangeliet, tenkte jeg. Har frijazzens kraftsentrum mistet sin styrke? Er han syk, eller bare lei? Det var ikke annet å gjøre enn å gå direkte til kilden for svar:

Hei Paal, hva skjer’a? Orker du ikke å spille inn skiver lenger? Snakker vi førtiårskrise her?

– He he! Er masse innspilt fra 2015, og nå 2016… som kommer ut 2017… minst 10 utgivelser bare på vårparten! Yeah! ikke no’ 40 årskrise, nei… ikke i forhold til musikken ihvertfall… tar tid å fikse alt rundt utgivelser, har vært altfor mye på veien…

Har du i det hele tatt tenkt på meg oppi dette her? Nå som det ikke blir noen kåring kan jeg komme til å miste jobben.

– Ooo, nei… men… nå ja… som sagt… masse på vei; CD med Frode Gjerstad, CD og LP med Lean Left, LP med Arto Lindsay, LP og CD med Brötzmann, trio CD med Steve Swell og Brötzmann, Large Unit, 2 plater med Ballister, gjenutgivelse av Two bands and a Legend: Cato Salsa Exp. og The Thing… LP med Joe McPhee og Ingebrigt (Håker Flaten, red. anm.), LP med samme trio pluss Ken Vandermark… eh, hva mere var det???

Duo CD med cellist Cecilia Quinteros… jeg TROR det var det….nei, The Thing med Thurston Moore ja… sånn..nei, samleplate med Large Unit… mest for promo men også for salg…

dansende mus

Herremin, så glad du gjør meg, Paal! Jeg får lyst til å hoppe og danse som musene i musevisa.

– Har du ikke den enda??? Jeg har noen ex hjemme… er faktisk første gang de to gruppene spiller sammen, men det har blitt prata om lenge… et opptak gjort i Krakow høsten 2015, er det vel. Og endelig fikk jeg spilt skikkelig med Hamid Drake! Var en kanon konsert og et under hvordan lydmannen har klart å mixe sammen dette opptaket. Musikken koker som faen, og et djevelsk trykk er der.

Tusen takk, Paal – nå kan julefreden senke seg.

 

Foto: Paal Nilssen-Love

Foto: Paal Nilssen-Love

 

Sjekk også:

Endelig! Årets 10 beste skiver med Paal Nilssen-Love (2015)

Årets 10 beste skiver med Paal Nilssen-Love! (2014)

årets 10 beste skiver med Paal Nilssen-Love (2013)

Årets 10 beste album med Paal Nilssen-Love! (2012)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter