Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Intervjuer 25. januar 2017

Intervju: The Modern Times

Foto: Terje Arntsen

Høsten 2016 dukket The Modern Times opp som en tidlig julegave med singelen «Keyholes & Birds». Nylig kom også «Motörhead» ut. Teksten til sistnevnte låt er hentet fra menyen til Blårock i hjembyen Tromsø. Bandet har også servert en fersk musikkvideo der vi kan se hvordan Atle Antonsen ser ut når han spiser burger (se video nederst i artikkelen).

Nå er debutalbumet This is the Modern Times ferdig presset og klart for utgivelse på Drabant; fredag 27. januar er datoen du må søke opp bandet hos diverse streamingtjenester, eller helst løpe til en platebutikk, for denne skiva må du selvsagt ha i samlingen. I forbindelse med plateslippet har vi fått noen ord fra bandet om både musikk, burgere og REMA 1000.

 

ThisistheMT

 

Gratulerer med en knakende tøff debutskive. Men dere er ikke helt ferske i gamet: tidligere har dere spilt under navnet Red Headed Sluts, og gitt ut en skive som Buktafestivalen har kåret til det tiende beste rockealbumet i Tromsøs historie. Tror dere denne skiva vil klatre høyere på den lista?

Ja, det tror vi. På vår liste – definitivt. På Buktafestivalen sin liste – definitivt.

Hva er den største forskjellen på Red Headed Sluts og The Modern Times, bortsett fra et visst stilskifte i treffene på Google?

Et visst stilskifte i musikken.

Hvorfor skiftet dere bandnavn?

Stilskiftet var en stor faktor. I tillegg har vi egentlig aldri likt bandnavnet «Red Headed Sluts». Vi hadde booket vår første konsert før vi hadde verken bandnavn eller musikk, så vi måtte bare snekre sammen noe i hui og hast. Vi ble vel «stuck with the name», og ønsket lenge å bytte navn. Deilig å få det unnagjort, og The Modern Times kler både stilen og musikken.

I presseskrivet oppgis Television, The Strokes og Pixies som inspirasjonskilder. Hva sier dere om jeg hevder at The Modern Times høres ut som Norges svar på Parquet Courts?

Først og fremst, tusen takk! Vi liker Parquet Courts. Det er et av mange band vi er inspirert av, især gitarspillingen deres.

Konvensjonell låtstruktur er tydeligvis ikke noe dere er så opptatt av; flere av låtene har fiffige tempo- og rytmeskift underveis. Hvordan har dere jobbet frem låtene?

Det starter som regel med gitar- og vokalmelodi. Andre ganger «jammer» vi på øvingslokalet til vi kommer fram til noe vi liker. Det med tempo- og rytmeskift har vi egentlig ikke tenkt på. Vi lager rett og slett bare musikk vi selv liker og ville hørt på. Vi er allerede i gang med album nummer to.

I «Motörhead» synger dere om burgerne til Blårock. Hvilken burger er den beste?

Isak: – Motörhead with bread.
Jørgen: – Dead Kennedy’s with cheese.
Terje: – Elvis without Cheeze.
Jon: – Pixies with feta cheese.
Magnus er vegetarianer, og spiser medbrakt falafel.

I «Superficiality» ramser dere opp en rekke elementer knyttet til hva folk er opptatt av i dagens samfunn. Teksten oppsummeres med «life is not a competition». Andre tekster virker også å ta opp det som kan tolkes inn i et kritisk blikk på et overfladisk samfunn. Er det riktig tolkning, eller er det bare låttekster som ikke skal tas så alvorlig?

Du er absolutt inne på noe. Vi synger om problemene vi møter i en svært problemfri hverdag. Problemer som å ha venner i for mange miljøer, eller når du må ta ut øreproppene for å prate med den gamle kjenningen du ikke har noe å prate med om. Vi liker å skrive depressive tekster om veldig små problemer, rett og slett fordi vi har ingen store problemer. Vi er nordmenn.

Dere skal spille blant annet på Trondheim Calling og by:Larm, og selvsagt på hjemmebane, Driv i Tromsø. Hvordan ser konsertplanene ut videre? Kommer vi til å se The Modern Times på en festivalscene i sommer?

Vi slapp nettopp norgesturné med femten datoer, og flere konserter annonseres fortløpende. Angående festivaler er det gjort en del bookinger som ikke er offentliggjort enda. Vi kan nevne at vi spiller på Vinjerock i juli.

Debutskiva er stappet med herlige riff og smittende energi, og etter hva jeg har lest meg til, er dere kjent for å være energiske også på scenen. Hva liker dere best selv: spille inn og perfeksjonere låter i studio, eller spille konserter?

Takk! Vi liker Mack-øl. Om det er i studio eller på turné får være det samme.

Kommer fraværet av Mack-øl i butikker i sør til å påvirke turnéplanen deres?

Oi, det har vi faktisk ikke tatt stilling til. Glem det vi sa om turné tidligere. Vi nekter å spille i byer som har REMA 1000. Føkk REMA 1000.

 

La oss håpe de ikke gjør alvor av spillenekten, for vi trenger energisk gitarrock her sørpå også. Turnéplanen til The Modern Times for de neste to månedene ser slik ut:

26. jan: Backbeat, Tromsø (akustisk plateslipp)
04. feb: Trondheim Calling
10. feb: Energimølla, Kongsberg (support for OnklP & De Fjerne Slektningene)
11. feb: Gregers, Hamar (support for OnklP & De Fjerne Slektningene)
03. mar: TBA, by:Larm, Oslo
04. mar: TBA, by:Larm, Oslo
09. mar: Trashpop, Kristiansand
10. mar: Sjøboden, Mandal
16. mar: Kvarteret, Bergen
17. mar: Martinique, Stavanger
18. mar: City Scene, Alta (med El Cuero)
23. mar: Dama Di, Bodø
24. mar: Bråk vol. 2, Mo i Rana
25. mar: TBA
01. apr: Driv, Tromsø

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Singelanmeldelse: The Modern Times – Keyholes & Birds

Videoanbefaling: The Modern Times – Keyholes & Birds

Musikalske sidespor – uke 2/2017

I godt selskap: Drabant Music

 

Tre band du må se opp for: Blòt, Red Headed Sluts og The Wolves

 

Sensurerte platecovere: The Strokes – Is This It (2001)

Pixies – «Tenement Song»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter