Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 21. februar 2017

Singelanmeldelse: kathinka – «Peace and Love»

 

Artist: kathinka

Låt: «Peace and Love» (2017)

Plateselskap: usignert (her har du sjansen din journ. anm.)

5

 

Ah, ingenting er som deilig, bergensk shoegaze!( Vel, Slowdive og My Bloody Valentine er er ikke så verst de heller da, journ.anm.) kathinka (Anette Kathinka Servan) har holdt det gående i forskjellige band og spilt sammen med Major Parkinson og Hypertext. I dette soloprosjektet har hun fått drahjelp av habile folk som Richard Myklebust (The Megaphonic Thrift, Misty Coast, Datarock mfl.) og trommeslager Kim Åge Furuhaug, som har spilt med fjøksen artister som Aurora, Lars Vaular og Bloody Beach.

Låten «Peace and Love» er en nydelig midtempo-sak med sjøsyke gitarer, drømmende vokal, full av detaljer, som aldri tar over, som  får fokus når det er deres tid til å skinne. Det henger sikkert sammen med at det er Jørgen Træen som har mastret låten. Alt denne fyren tar i ender nesten opp med å låte gull. kathinka (det skal skrives med liten forbokstav) kan minne litt om Medicine, eller kanskje Dandy Warhols, i mine ører. Er det et hint av Kristin Hersh i stemmen hennes? Melodilinjen ligger uansett i førersetet, og den er god, meget god. Bergenserne kan dette med sjangerrock etter hvert. Hatten av. Til høsten kommer det et album.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter