Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 15. mars 2017

Singelanmeldelse: Atilla – «Through the Woods»

Atilla through the woods

 

Artist: Atilla

Låt: «Through the Woods» (2017)

Plateselskap: Waterfall Music

4

 

Synthpop er i vinden som aldri før, eller det vil si, siden 1980-tallet. Denne duoen er fra Vestlandet? Vokalisten heter i alle fall Siri Byrkjedal og det er uomtvistelig et vestlandsnavn. Uansett. Atilla spiller iørefallende synthpop, som sagt, i samme landskap som f.eks. Beach House, men til forskjell fra Baltimore-duoen så bruker Atilla tydeligvis akustiske trommer. Det gjør seg. Byrkjedal synger ikke på en innsmigrende måte. Veldig kult! Hun har en særegen teknikk og bruker stemmen på en kløktig måte. Fraseringene hennes er skitkule. Får *litt* assosiasjoner til Jenny Hval, og hennes Rockettothesky-periode. Byrkjedals stemme er kanskje noe mørkere, hun kommer godt ned i brystkassen når hun ønsker det, og holder seg ikke bare oppe i hals/hode. Kort fortalt: hun kan synge. Eller mer presist: hun har stålkontroll på stemmen. Atillas låter er originale og catchy komposisjoner som tåler gjenhør. Bandet har nå gitt ut to av fire singler fra det kommende albumet som skal slippes i månedsskiftet mai/juni. De to neste neste singlene kommer i april og mai.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Øya 2013: Beach House – Stemningsfull drømmepop
Beach House – «Sparks»

Plateanmeldelse: Jenny Hval – Blood Bitch
Øya 2015 – Jenny Hval: Summertime madness
Jennys video
Jenny Hval – Female Vampire
Jenny Hval er kåret til årets utfordrer
Jenny Hval «Blood Bitch (Sverre Knudsen)
Jenny Hval, «Apocalypse Girl» (Pedro Carmona-Alvarez)
Jenny Hval skrev et essay til katalogen til Rockheim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter