Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 1. juni 2017

Videopremiere på året Pridelåt 2017: Sam & Sky – «Skammens Diskotek»

Sam & Sky. Foto<. Emma Sukalic

Sam & Sky. Foto Emma-Sukalic

Duoen Sam & Sky fra Loddefjord i Bergen, Ullern i Oslo og bosatt på Sørlandet omfavner skammen og slenger en ny singel ut i vårluften mens de sliper danseskoene på Odderøya i Sørlandets hovedstad: Kristiansand. Duoen ny singel «Skammens Diskotek» er valgt ut til årets Pride-låt. Vi kjører videopremiere.

Sam & Sky lager upretensiøs  elektropop med digitale og analoge synther, sjølsnekra patcher, blandet med tykke tepper av vokalharmoni og banale tekster på bergensk – med et hint av Veronica Maggion, Robyn, Røyksopp og Eik.

– Vi er så happy for å kunne levere årets Pridelåt! – Sky

«Skammens Diskotek» omfavner dagen derpå, alle våre feil og mangler, alle valgene vi skulle ønske vi tok, og alle bussene vi skulle ha nådd – plasserer en diskopusekatt i fanget, stryker deg over håret og overbeviser deg om at alt egentlig er helt ok. » Sam & Sky

 

Sam & Sky. Foto: Emma Sukalic

Sam & Sky. Foto: Emma Sukalic

 

«Det var utrolig deilig å jobbe med denne låten – vi koser oss glugg med å lure inn så mange snodige, skamløse musikalske trekk som vi kan. Masse digge, gamle synther, kosebass og laidback vokal. Vi bryr oss jo fint lite om kred – det som betyr noe er om hodet ditt bobber i takt med låta. Da ruller vi ut lakrisen og spretter en champagne.» – Sky

– Vi bryr oss jo fint lite om kred – det som betyr noe er om hodet ditt bobber i takt med låta. Da ruller vi ut lakrisen og spretter en champagne.» – Sky

«Vi er så happy for å kunne levere årets Pridelåt! Det har gitt oss en mulighet å stå opp ekstra tydelig for noe som er viktig for oss – og som jeg tror er viktig for de aller fleste. Like rettigheter, frihet og mangfold. Vi håper så mange som mulig kommer seg ut og deltar i Pride i år – og husk at det er både en fest og en protest! Vi fester for frihet, vi danser for retten til å elske, vi dekker kroppen med glitter for retten til å skinne uansett hvem man er.» – Sky
Sam & Skyn sin nye singel «Skammens Diskotek» er valgt ut til årets Pride-låt. Vi kjører videopremiere.

 

Sam & Sky digger remixer. Remix EP’en er en godtepose med remixer fra flere Kristiansand-baserte produsenter + en halvstemt ukulele-trudelutt fra en champagne-beruset Sky. Up-and-coming SANDR og /’pıpɒpı/ har en bakgrunn fra laptop-studiet på UiA – i likhet med andre etablerte navn som TRXD, KREAM og Sonny Alven – mens ILKAMA er Kristiansands store kunstnerdatter Vilde Nupen, kjent fra den særdeles nydelige elektronica-duoen Sgrow. (Som nylig slapp den internasjonalt kritikerroste singelen «Is Anyone Where They Want To Be?»)

 

"Skammens Diskotek"Remix Collage av Taudalpoi.

«Skammens Diskotek»Remix Collage av Taudalpoi.

 

2. juni slipper Sam & Sky Musikkvideo + Remix EP,

Sam & Skye spiller i Oslo på Regnbuescenen på Musikkens Dag 3. juni. Duoen spiller på en rekke markeringer og festivaler i sommer. (Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, København).

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

by:Larm 2014: Veronica Maggio – Publikumsfavoritt

Øya 2014: Röyksopp & Robyn – Svensk ballegrep

 

Eik feat. Laika: Beam Me Up

Eik med månedens electro-album i Mixmag!

Stort utvalg av norsk elektronika

Eik: by:Larm og ny singel

 

Ukulele

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter