Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 8. juni 2017

Dobbel singelanmeldelse: Emilie Storaas – «Withches» / «Life On The Run»

emilie storaas

 

Artist: Emilie Storaas

Singel: Witches/Life On The Run (2017)

Plateselskap: Øra Fonogram

4/4+

 

Øra Fonogram er en spennende nykomlingene av en etikettene her til lands. Det lille plateselskapet har en artistprofil som best kan defineres som «unge jazzutdannede lager smart hifi-popmusikk». Tidligere har vi anmeldt det finfine orkesteret Fieldfare som gis ut av Øra fonogram.

Emilie Storaas fikk en flying start på karrieren sin da en av låtene hennes ble brukt i NRK-serien «Unge lovende». Hun skal etter sigende også ha vekket stor atgaum under Trondheim Calling 2017.

Storaas vekker i alle fall stor åtgaum i undetegnedes hodetelefoner (Sony MDR 1A) der hennes bløte, runde stemme smyger seg inn øregangene på usedvanlig behagelig vis. Hun bruker akkurat passe luft og holder igjen på vokaløvelsene – akkurat slik vi liker det. Å fokusere på meldodilinje, frasering og mengde luft er det som skal til. Alt annet kan kastes på båten. Nå skal det sies at stemmens hennes høres ut som den har et greit utgangspunkt. Å synge rent for henne er nok ikke som å kryste vann ut av en sten. Stemmen hennes låter naturlig, uanstrengt og mykt, mykt, mykt. Storaas har den der fyldige Billie Holiday-måten å synge på, men mangler kanskje Holidays omnipotente tristesse i bunn. Holiday-kopisten Madeliene Peyroux er for så vidt også relevant å nevne i denne sammenheng.

«Witches» er den roligste av de to låtene. Vokalsporet snor ser rundt over og under over melodilinjen på en besnærende og deilig måte.
«Life On The Run» holder, ikke overraskende, tittelen tatt i betraktning – høyere tempo. Den har også litt mer tresmak. Refrenget kjennes en smule lettkjøpt, men midtveis stopper låten opp og smektende blåsere slenger inn en bøtte med jazz i mixen. Saksofoner i flukt! Nydlig inkorporert, ikke ulikt Herman Wildhagens «Tell Them». Basspillet slipper gjennom med små, pene detaljer her og der.

Begge låtene er i bunn og grunn fin-fine. jeg vet ærlig talt ikke hvilken jeg liker best. Det blir litt, om ikke akkurat Sophie’s Choice, så i alle fall ganske vanskelig å måtte velge. Ja takk, begge deler.

De to singlene slippes 9. juni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.