Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 10. juli 2017

Youth Pictures of Florence Henderson – schizofrent? Ja det kan stemme

Youth Pictures Of Florence Henderson ‎– Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City

 

Artist: Youth Pictures of Florence Henderson

Album: «Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City» (2005)

Plateselskap: How Is Annie Records / Dead Letter Records

5

 

Et band med egenart og tonnevis av referanser. Schizofrent? Ja, det kan stemme. Dette musikalske mysteriet har hentet navnet etter inspirasjon fra den amerikanske TV-serien The Brady Bunch som herjet i 70-årene. Florence Henderson var nemlig en av skikkelsene i dette showet. «Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City» fordeler seg på seks spor mellom seks og opp til nesten ti minutter. Det er meget nennsom produsert musikk, med små underfundigheter hele veien, som snegler seg bortover i et bedagelig tempo.

Spesielt med høretelefoner og fullstendig sinnsro er det en nytelse å lytte til, og svært behagelige musikalske opplevelser åpenbarer seg underveis; Kutt nummer to, «Yet We Continue To Build There, The Structure», er basert på små klipp fra noe jeg antar er en film, med en nydelig xylofon i senter av et ellers instrumentalt lydbilde. Herfra og utover økes lydnivået gradvis, og klimakset nås mot slutten med «A List Not To Be Read At Your Wedding», der de aller lekreste partiene avdekkes.

Helt avslutningsvis kommer nok en maratonlåt som  er prikk lik overnevnte. Det er litt vanskelig å skrive om denne platen i og med at komposisjonene er såpass spesielle. Dette er nemlig et av de typiske albumene som simpelthen må oppleves.

 

 

 

Dette er en redigert versjon av anmeldelsen som ble publisert på musiq.no

 

Trommeslager Morten Samdal i Youth Pictures of Florence Henderson har sammen med broren sin og singer/songwriter Natalie Evans startet det nye bandet You Could be a Cop som nylig har sluppet en meget bra EP. Les anmeldelse.

 

 

Geir Atle Ellingsen er 37 år, opprinnelig fra Birkeland i Aust-Agder, all-time favorite band The Beach Boys! Redaktør hos Musiq.no fra 2004-2011, skribent fra 2002. Jobbet som frilanser i lokalradioer og lokalaviser. Laget musikkfestival i 2005 og 2006, samt konsertarrangør fra da og til nå. Jobber nå som kulturprodusent på Ingebrigt Davik-huset i Brattvåg. Ellers jobba som bookingagent og manager for hhv. 6 og 2 band/artister – mest på idealistisk grunnlag.

 

How Is Annie Records presentererer Christian Holden (Hotelier) Emperor X Olivia W.B. på Revolver 1. aug2
How Is Annie Records presentererer Christian Holden (Hotelier) // Emperor X // Olivia W.B. på Revolver 1. august.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Youth Pictures of Florence Henderson sine favoriter –bøker og musikk

Sandermosen Emofestival med Youth Pictures of Florence Henderson

Post-postrock: Youth Pictures of Florence Henderson – But Now You Know

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter