Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 12. juli 2017

Wilko Johnson fyller 70 år!

«I am supposed to be dead now», sier Wilko Johnson i 2015, tre år etter at han fikk vite at han hadde uhelbredelig kreft. Kort tid etterpå spilte han og Roger Daltrey inn albumet «Going Back Home» (2014), ment som Wilko Johnsons avskjedsalbum. Han holdt også avskjedsturné.
Tekst: Victor Josefsen

Wilko Johnson overlevde likevel en operasjon i bukspyttkjertelen, og har siden da turnert ytterlige, og flere konserter er planlagt, som dere kan se på bildet. I dag fyller Wilko Johnson 70 år! Vi sender de hjerteligste gratulasjoner!

På mange måter var startskuddet for punken Dr. Feelgoods «Down by the Jetty» fra 1975. Det er umulig å nevne Dr. Feelgood uten å nevne Wilko Johnson. Wilko trakterte, og trakterer fortsatt, gitaren nærmest som en mitraljøse, for å sette det på spissen, slik han «fyrte av» riff på riff, enten fra scenen eller på plate. Wilko Johnson har en intens, nærmest manisk, i positiv forstand, og hakkende, også i positiv forstand, spillestil, som på et av hans beste album «Ice on the Motorway» fra 1981. Selv har Wilko Johnson beskrevet musikken sin som «Barbed Wire Blues», som også er et album av Wilko, utgitt i 1988. Som de fleste av Wilko Johnsons album høres det ut som det er spilt inn live i studio.

Wilko Johnson mottok fortjent god kritikk for albumet «Going Back Home», som han lagde med Roger Daltrey for tre år siden. På albumet er det blant annet nye versjoner av låter Wilko Johnson tidligere har utgitt på soloalbum og sammen med Dr. Feelgood. Jeg anbefaler på det varmeste flere av disse albumene, album som kun die-hard fansen brydde seg om da de kom ut. Lytt på «Ice on the Motorway» (1980), «Pull the Cover» (1984), «Watch Out!» (1985) og «Barbed Wire Blues» (1988), pluss det selvtitulerte albumet fra Solid Senders i 1978. Wilko Johnson Band er også med på livealbumet «Hope & Anchor Front Row Festival» (1978). Mye annet bra på den skiva også. Ian Dury & the Blockheads «Laughter» (1980) bidrar han på også. Det aller, aller beste er likevel å dra på konsert med Wilko Johnson, der er han i sitt rette element!

Jeg anbefaler også Julien Temple sin film «The Ecstasy of Wilko Johnson», der han trodde filmopptakene skulle følge Wilko Johnson til graven. Heldigvis tok han feil.

 

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Wilko Johnson var stor fan av The Pirates

Wilko Johnson & Roger Daltrey sin plate «Going Back Home» plasserte jeg på årets beste utenlandske album lista mi i 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter