Søk Meny Lukk
Lukk
Av: David Jønsson Anmeldelser 25. oktober 2017

Plateklassiker: The Replacements – «Let It Be»

The Replacements Let It Be

 

Artist: The Replacements

Albumtittel: «Let It Be» (1984)

Plateselskap: Twin/Tone Records

 

«Calling the album «Let It Be» was our way of saying that nothing is sacred, that the Beatles were just a fine rock & roll band. We were seriously gonna call the next record Let It Bleed» – Paul Westerberg.

 

The Replacements ble dannet i Minneapolis i 1979 da Paul Westerberg (som da jobbet som vaktmester) ble med som vokalist i bandet bestående av Chris Mars på trommer og brødrene Tommy og Bob Stinson på henholdsvis bass og gitar. «Let It Be» er bandets tredje fullengder og ble sluppet i oktober 1984. Albumet viser at bandet tar stadig større steg som låtskrivere og samtidig en mer voksen side av bandet. Vel, kanskje ikke helt…

«Let It Be» starter med «I Will Dare» med Peter Buck fra R.E.M. på gitar, og for én åpning! En klassisk, catchy og sår poplåt med fremragende tekst av Westerberg, frontfiguren med stor F, med kjærlighet og usikkerhet som evig aktuelle temaer. Festen blir tatt til et nytt nivå med «Favorite Thing», «We`re Coming Out» og «Tommy Gets His Tonsils Out», tre kjappe og frenetiske rockelåter på rappen, før tempoet blir tatt ned igjen med den nydelige «Androgynous». Etter albumets eneste halvsvake låt, Kiss-coveren «Black Diamond», kommer det flere topplåter som «Unsatisfied», «Seen Your Video», «Sixteen» og «Answering Machine«. «Gary’s Got a Boner« viser at bandet kanskje ikke hadde blitt så voksne allikevel, men den passer allikevel helt perfekt inn på «Let It Be».

The Replacements slapp det fremragende albumet «Tim» i 1985, som skulle bli det siste albumet med den opprinnelige besetningen. Bob Stinson fikk sparken i 1986 på grunn av fyll, dop og rot, noe som bandet var viden kjent for. «Pleased To Meet Me» med med «hiten» «Alex Chilton» (Big Star) ble utgitt i 1987 og var det siste virkelige gode albumet til bandet. Men det skal sies at «Don’t Tell A Soul» fra ’89  og «All Shook Down» fra ’90 definitivt har sine høydepunkt.

I tidsrommet fra 1984 til 1987 var The ‘Mats et av de beste rock and roll-bandene der ute. Start derfor med «Let It Be». For de viderekomne, anbefales den relativt ferske liveplaten «For Sale: Live At Maxwell’s 1986» (nok en Beatles-tittel sneket inn der altså). Et hinsides bra opptak fra glansperioden.

 

 

Saken er hentet fra Trondheim folkebibliotek – Musikkavdelingen sin blogg musikkprat
Tekst: David Jønsson

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter