Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 15. desember 2017

Some Feather – 5 om bøker og musikk

I slutten av mai slapp Some Feather sin tredje låt fra det kommende debutalbumet som kommer til våren, «The Forest», en stemningsladet låt som vi kjørte videopremiere på. I slutten av oktober slapp hun sin debut EP High Water Mark som er forankret i sekstitallet og klassisk orkestrert popmusikk. Hva slags bøker liker Some Feather? Og hvilken musikk lytter hun på? Det får du svar på i vår intervjuserie: 5 om bøker og musikk.

Av: Victor Josefsen

1) Hva er det siste du leste?

– Det siste jeg leste var boka «Alene – et rom for endring og undring» av psykoterapeut Astri Hognestad. Jeg jobber som journalist, og koser meg når jeg får fordype meg i ting jeg er interessert i. Dermed blir det mye sakprosa. Hognestad skriver klokt og interessant om det å være alene, en eksistensiell tilstand ingen av oss slipper unna. Å være alene kan være ensomt, men det kan også være en mulighet til å dykke dypere i seg selv og oppnå en dyp følelse av fred. Av skjønnlitterære saker leser jeg romanen «Gut Symmetries» av Jeanette Winterson, en fantastisk historie om kjærlighet og kvantefysikk, astrologi og synkronisitet. Kjærlighet er en slags form for fysikk, og fysikk er en slags form for poesi, ifølge Winterson. Jeg snublet over boka på det geniale byttebordet til Tøyen bibliotek. Nå kommer jeg plutselig på at jeg aldri har lagt en bok der i bytte. Det må jeg fikse den dag i dag. Kanskje det blir boka til Astri Hognestad.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? hvordan skulle det vært

– Det hadde vært fantastisk å få lage soundtrack til første kapittel av Johannesevangeliet, i den grad man kan kalle det en bok. Det skulle være noe skimrende, langsomt og svevende. For meg er det et vakkert stykke poesi, om de dypeste kreftene i oss, kampen mellom det destruktive og det livgivende. Prologen begynner slik: . Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud. Alt er blitt til ved ham, uten ham er ikke noe blitt til. Det som ble til i ham, var liv, og livet var menneskenes lys. Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det.» For en åpning.

3) Hva er din favorittbok?

– Det går det ikke an å svare på. Jeg svarer: Min favorittbok er alle de bøkene jeg ennå ikke har lest. Jeg synes det er fryktelig og fantastisk å gå inn i et bibliotek og ta innover meg hvor umulig det er å lese alle bøkene som finnes. Det gjør at jeg blir minnet om hvor uendelig lite jeg vet om verden. Og det tror jeg er sunt å bli minnet om.

4) Hva er ditt favorittalbum?

– Samme som spørsmål 3. Men det handler mer om at album for meg er knyttet til livsfaser og bestemte følelser, og jeg ønsker ikke å sitte fast i én. Når det er sagt tror jeg at jeg aldri blir lei av å høre på Bachs D-mollkonsert for to fioliner. Den pleide faren min å sette på i helgene hvis jeg hadde sovet lenge nok og det var på tide å stå opp.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

– Det måtte blitt Ruth Lillegraven. Hun lager sånne dikt som egentlig burde synges.

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

5 om bøker og musikk

 

Sjekk også:

Videopremiere: Some Feather – «The Forest»

Musikalske sidespor – uke 45/2017 med Some Feather – EP: High Water Mark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.