Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Spillelister 20. januar 2018

Ferske spor uke 3/2018

GBZ leverer som alltid varene.

 

Av: Stian Bjørnsson Hope, Rolf Andersen, David Jønsson, Bent Inge Hvitstein og Victor Josefsen

Her er ukas ferske spor.

Shame – Concrete
«One Rizla» pekte seg ut naturligvis ut som neste singel, med det The Cribs-aktige gitarriffet og de allsangvennlige strofene «And you’re clinging to conflict/Just Let Go», er det en glimrende låt som bør gå rett hjem hos de fleste. Men jeg slår heller et slag for «Concrete», en kraftperle som minner litt om The Charlatans, og New Model Army i alle fall hva aggressjon angår. Når det er sagt, er hele albumet «Songs of Praise» knakende godt, det finnes ikke et dårlig spor, bare herlig vellyd av post-punk som ellers nikker åpenlyst til The Fall, Gang of Four og Savages. Tipper konserten på John Dee i april blir kjapt utsolgt. (S.B.H.)

Black Rebel Motorcycle Club – Spook
Albummessig har BRMC aldri imponert meg noe videre, stødig rock javel, men ensformig i lengden. Enkelte låter sitter derimot godt, som «Spook», hentet fra det nylig utgitte albumet «Wrong Creatures». Det er en tøff liten rakker som gir deg troen på at gitarrock er tilbake, og du får en stigende trang til å ta på deg den svarte skinnjakka igjen. Perfekt helgeoppvarming! (S.B.H.)

 

Preoccupations – Espionage
Preoccupations spiller fortsatt mørk, nesten industriell postpunk og har lovet at det kommende albumet er en hyllest til depresjon og selvødeleggelse. Jepp. God helg! (R.A.)

Iguana Death Cult – Sad White Dreams
Nederlandske Iguana Death Cult spiller psykedelisk garagerock som alle fans av Oh Sees/Thee Oh Sees/OCS burde vite å sette pris på. Og de spiller sin psykedeliske garagerock i levende live på Revolver 30. januar. (R.A.)

The Orielles – Blue Suitcase (Disco Wrist)
Lett skranglete og funky indie som kunne vært spilt inn når som helst mellom 1983 og i dag. Det må vel kunne kalles tidløst? (R.A.)

Gaute Storsve Trio – Las Americas
Med meterhøye brøytekanter og folk som går på ski til jobb virker sommeren nesten håpløst langt borte. Gaute Storsve Trio gjør sitt beste for å gi en smak av sommer i vintermørket. Takker og bukker! (sjekk også Haakon Ellingsen og Weserbergland, red. anm.) (R.A.)

The Good, The Bad and The Zugly – West Coast Exile
Hvis ikke sommerlig jazz får deg til å glemme vinteren kan du kanskje heller prøve å få ut vinteraggresjonen med litt hardtslående og pønka rock. GBZ leverer som alltid varene.
(Mer om The Good, The Bad and The Zugly, red. anm.) (R.A.)

 

Posterboys – Peace of Mind
Posterboys er først ut av mine fem nøye utvalgte fra denne ukens ferske spor. Ny powerpop-perle fra de unge herremennene. Veldig 90-talls og veldig deilig. (Mer om Posterboys, red. anm.) (D.J.)

Khruangbin – Friday Morning
Bandet fra Texas med det vanskelige navnet med en gyngende helgeinngang. Veldig fin Shuggie Otis-vibb og perfekt øresnop. (D.J.)

The Decemberists – Severed
Det blir jaggu meg ny plate i mars, det er godt og velkomment nytt. Litt uvant uptempo til denne gjengen å være, men samtidig veldig Decemberists. Da er det bare å glede seg til mars da. (D.J.)

The Shins – So Now What (Flipped)
Gamle helter med nye/alternativer versjoner av «Heartworms»-albumet (som var sånn passe). Her får du en Twin Peaks-versjon av «So Now What», som var en av de bedre låtene på «Heartworms». Meget vellykket flipping! (Mer om The Shins, red. anm.) (D.J.)

Belle Adair – Long Fade Out
Ja, det ble mye gubbete, twangy indie/powerpop denne uken, men det får så være. Et nytt og deilig bekjentskap, som slapp sitt andre album i går. Anbefales til de av oss som mener at Mojave 3s «Puzzles Like You» er stor kunst. (D.J.)

 

Jonny Greenwood – House of Woodcock
Fra soundtracket til Paul Thomas Andersons nye film «Phantom Thread». Her gir Radioheaderen oss en pianoperle, med strykere som tilbehør og et lydbilde som tar oss tilbake i tid. Liker du denne, liker du nok også resten av soundtracket. (B.I.H.)

Car Seat Headrest – Nervous Young Inhumans
Will Toldedo, mannen som aldri hviler, har kommet med en ny singel. Dette er en bearbeidet versjon av en tidligere låt, slik han blant fansen er blitt kjent for å leke med eget materiale. Som alltid er det fengende saker. (Mer om Car Seat Headrest, red. anm.) (B.I.H.)

Hinds – New For You
Den spanske kvartetten har annonsert et nytt album i april. Første singel fra albumet er sjarmerende uryddig gitarlek med en god bass i bunnen. (Mer om Hinds, red. anm.) (B.I.H.)

 

Ronny Pøbel – Idiot
Ronny Pøbel starter det nye året med det nye albumet «Like Kald» og turné. På «Idiot! blir vi fortsatt blåst av banen av kvasse melodier, rusten vokalbruk og et tekstunivers fylt av depressive og resignerte setninger og generell bannskap. I kveld spiller Ronny Pøbel & Chris Damien Doll, Dan Thunderbird og Citrus Minus på John Dee. + special guest: Petter Baarli + support: The Åsmunds + Senskade + Fyttihælvette. Vi så Ronny Pøbel på John Dee for to år siden og oppsummerte konserten slik: Norge trenger utøvere som Ronny Pøbel. Så møt opp! (V.J.)

Sivert Ericson – Blått Hus
Dette er Sivert Ericsons første singel siden EP’en «Klar» i 2015 (som jeg ikke har hørt). Singelen er innspilt i samarbeid med Pål Brekkås (The South, Ida Jenshus) som produsent. I tillegg har Sivert fått hjelp av gitarist Alexander Pettersen (The South, Ida Jenshus, Stein Torleif Bjella) og trommeslager Stian Lundberg (JohnDoe, The South, Rasmus og Verdens beste band). «Blått hus» er varm indipop med melodisk sterkt refreng. Kul «sjøsyk» avslutning. (V.J.)

Helt Alene – Naken
Sivert Ericson Aarnes er med her også, sammen med Andreas Jarlalein Knutsen og Anders Fiskvik. «Naken» er en av låtene på den nye EP’en «Unnskyld? som er spilt inn på nytt innenfor de tykke betongveggene i ubåtbunkeren Dora i Trondheim. Opprinnelig spilt inn 2000. Klangen i de store lagerhallene setter sitt tydelige preg på produksjonen. Sammen med effektene i postproduksjonen blandes det hele sammen til melodibasert pop, med artige og fine koringer. «Naken» har den samme varme feelinga som «Blått Hus». (V.J.)

Amber Clouds – Pheraps Tormorrow
Den forrige singelen til Amber Clouds, «Lets Meet In Air», består av elektronisk drømmepop med fin tweepop-melodi. Fin kombinasjon. Fin låt. På den siste singelen, «Pheraps Tormorrow», fortsetter de omtrent i samme spor som før, i tillegg er det tydelig The Smiths-inspirasjon å spore her. Igjen, fin kombinasjon. 31. Januar spiller de på John Dee. I forkant av konserten vil det sannsynligvis bli gitt ut en «Nordsjøen remix» av  «Perhaps Tomorrow», gjort av John Olav Nilsen (Gjengen/Nordsjøen), så hold øyne og ører åpne, melder de. Mer om Amber Clouds. (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av «Ferske spor»

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter