Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 5. november 2018

5 plater som har inspirert Emil Andre Nordtveit i Mighty Magnolias

Det er to år siden Mighty Magnolias kom med debutalbumet «Somewhere North of Nowhere», som består av en fin miks av americana, roots, country og bortenfor der igjen. Og det låter både røft og modent. Nå er de ute med fersk, ny plate som i likhet med debuten har mottatt godord. Dust of Daylight skriver: Mighty Magnolias har begått det kunststykket å overgå den eminente debutplaten. Vi spør Emil Andre Nordtveit i gruppa hvilke plater han er inspirert av.
Av: Victor Josefsen

Gram Parsons, «GP»

Dette var mitt første møte med countrymusikken som gjorde inntrykk og er et album som har fulgt meg siden. Det er skranglete, slentrende, ekte, upolert og jeg har virkelig sansen for de nydelige harmoniene til Emmylou Harris.

Tom Petty & The Heartbreakers, «Into The Great Wide Open»

Jeg kommer ikke utenom Tom Petty, så her måtte jeg bare velge et album. «Into The Great Wide Open» er spekket med gode låter og gode tekster. Dette er et album som inneholder alt, Tom Petty skinner som en av tidenes beste låtskrivere og The Heartbreakers er jo et av verdens beste band.

Noel Gallagher’s High Flying Birds, «Noel Gallagher’s High Flying Birds»

For de fleste er det kanskje motsatt, men Noel Gallaghers første soloplate førte meg til Oasis. Jeg likte den såpass godt at den til og med førte meg og Erik (gitarist i Mighty Magnolias) til Hamburg for å se ham live i 2012. Noel Gallagher skriver refrenger som få andre.

Travis, «The Invisible Band»

Dette albumet kjøpte jeg på den eneste platebutikken i Os som nå dessverre er lagt ned, da var jeg 10 år og dette albumet gikk repeat. Mektige poplåter og svært fine melodier med en litt melankolsk undertone. Utrolig fin plate som jeg av og til setter på fremdeles.

Mark Knopfler, «Sailing To Philadelphia»

Det er unødvendig å påpeike hvor god Mark Knopfler er på gitar, i mine øyner er han først og fremst en fyr som lager utrolig fine låter. Jeg husker da jeg hørte «What It Is» for første gang, jeg trodde ikke det var mulig å lage noe så stilig.

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

 

Sjekk også:

5 album som har inspirert

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 låter som har inspirert Wauwatosa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter