Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

Korrup1 (2)

Kristiansand-punkerne Korrupt, med medlemmer fra Social Suicide, har mottatt strålende kritikker både i norske og utenlandske blogger for debutplata «Preachers And Creatures», produsert av Tommy Akerholdt fra Silver, Turbonegro m.m. Vel fortjent. En av favorittene våre er «No Past, No Future», en låt som bør tiltale alle som liker The Good The Bad and The Zugly. Briljant låt. En av mange sterke kutt på «Preachers And Creatures». I anledning slippet av debutplata spurte vi vokalist og tekstforfatter Marius Jahnsen, tidliger Myhren, om hans 5 politiske platefavoritter .

Av: Victor Josefsen

Refused – The Shape of Punk to Come
Tidløs klassiker. Meget anti-kapitalistisk album.

 

Ice Cube – AmeriKKKa’s Most Wanted
Top 5 beste rap-album. Det er et ganske hardt anti-politi album, som er ekstremt forståelig på daværende tidspunkt i daværende situasjon.

 

N.W.A – Straight outta Compton
Vanskelig å ikke nevne dette. Det er kanskje ikke et rent politisk album, men fortsatt vanvittig mye kritikk rettet mot politi og stat. Også forståelig på daværende tidspunkt og i daværende situasjon.

 

NOFX – Punk in Drublic
Heller ikke et rent politisk album, men man finner veldig mye politikk i NOFX sine tekster. Vil kanskje trekke frem «Perfect Government» (som strengt tatt er en cover) for å poengtere det politiske.

 

Tekla Knös – Hellre dåre än marionett
Svensk anarkist-punk jeg hørte mye på når jeg var yngre.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!