Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 20. mars 2019

5 plater som har inspirert Blomst

Blomst nye plate «Blomst IL» ble godt mottatt av oss. I anmeldelsen vår skriver jeg at det er herlig at noen fortsatt lager rå, fengende og upretensiøse plater som dette. Hvilke utøvere og plater har inspirert Blomst?
Av: Victor Josefsen / Foto: Mille Frømyhr

Her er 5 plater som har inspirert Blomst. Alle i bandet har vagt en plate hver å skrive om. Pluss en plate som de skriver om sammen.

Hele bandet

Black Lips – Arabia Mountain (2011)

Dette er en veldig spesiell plate for oss alle. Da Blomst ble starta flyttet vi alle i et og samme hus. Der spilte vi i hjel denne superfengende plata samtidig som vi drakk vår forferdelige hjemmelagde vin. Plata består kun av hits, og den har vel kort sagt bare vært en utrolig stor inspirasjon for Blomst.

 

 

Teodor Andersen (Trommer)

Fidlar – Fidlar (2013)

Et album som er så fullstappa med energi at det eneste jeg har lyst til er å gå ut, drikke øl og vise fingeren til alle som er kjipe. Plata gir en nostalgisk følelse, som trekker meg tilbake til den usikre tida i livet hvor jeg trodde jeg visste alt, men ikke visste noen ting. Hvor det å bare henge med venner var det viktigste. Plata har et herlig uttrykk som viser at man ikke trenger å være «flinkest» for å låte bra, men at det heller er utførelsen som teller. Noen ganger er det lov til å være enkel. Som de sier selv: «Wake, bake, skate».

 

 

Lasse Karlsen (Gitar)

Foxygen – Take The Kids Of Broadway (2012)

«Take The Kids Of Broadway» er den første utgivelsen av Foxygen på et større label og den traff meg som en kule i 2012. Jeg hørte ikke på noe annet, jeg var helt oppslukt. Foxygen låner skamløst fra en lang liste av inspirasjoner og får det til å høres ut som noe helt nytt. Den er fantastisk absurd, morsom og vanskelig å forutse. Jeg hører fortsatt på denne plata syv år etter og legger merke til nye elementer, det er en musikalsk matrjosjka som ikke stopper å underholde.

 

 

Christopher Robin Omdahl (Bass)

Weezer – Blue Album (1994)

Det blå albumet til Weezer liker jeg veldig godt, og har vært en stor inspirasjonskilde for meg når jeg skriver musikk for Blomst. Fengende riff og vokalmelodier som sitter limt fast i hjernebarken i flere tiår etter man hører det for første gang, blanda inn i et lydbilde som føles så ekte at ørene kiler av glede.

(Weezer – Take on Me, Ferske spor uke 5/2019, Weezer – Africa, Ferske spor – uke 23/2018, red.anm.)

 

 

Ida Horpestad (Gitar/Vokal)

King Gizzard and the Lizard Wizard – Nonagon Infinity (2016)

Det er flere ting ved denne skiva som har inspirert. For det første; verdens beste hooks på «RobotStop», og det kommer igjen på neste låta «Big Fig Wasp». Det er et slags bevis på at dersom riffet og melodien er god nok, så består det. Det trenger ikke være komplisert og imponerende, bare solid bra! Det gir håp til enhver låtskriver, og minner meg om hva som er viktig. For det andre; alle låtene på dette albumet er bra (i mine ører). Vi må ikke glemme albumformatet, vi må ikke slutte å sette pris på fullengdere der artisten har klart å lage en lengre lytteropplevelse. Det er en kunst å produsere musikk som holder på lytteren, der hver låt hører hjemme i et større bilde. «Nonagon Infinity», og for øvrig hele diskografien til King G., er slike album som fortjener å bli hørt. Fra start til slutt!

(King Gizzard & The Lizard Wizard – Cyboogie, Ferske spor uke 6/2019, Øya 2018 – King Gizzard & The Lizard Wizard King Gizzard & The Lizard Wizard – Crumbling Castle, Ferske spor – uke 33/2018 King Gizzard & The Lizard Wizard – The Wheel, Ferske spor uke 1/2018,  Deichman anbefaler: Årets album, 2015-2018. red.anm.)

 

 

 

Plateanmeldelse: Blomst- «Blomst IL»

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

5 plater som har inspirert

 

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 punkplater som alltid/fortsatt inspirerer Robert Hårstad i Forgetaboutit

5 låter som har inspirert Wauwatosa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter