Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 3. april 2019

5 plater som har inspirert Jan Henrik Roaldseth i The Mansters

Tønsberg-bandet The Mansters nye EP «Your Scene» består av dødsfet hardcore og poppunk. Ikke så rart, når man har inspirasjonskilder som Poison Idea og Germs må det jo bare bli bra! Vokalist Jan Henrik Roaldseth svarer «på vegne» av gruppa.
Av: Victor Josefsen

Germs (GI)

Jeg hadde hørt om Germs via Nirvana, jeg var en stor Nirvana fan. Pat Smear ble med i Nirvana helt på slutten. Kurt Loder fra MTV News kunne fortelle at Pat tidligere hadde vært med i et legendarisk punkeband.. jeg husker at jeg som en naiv 13/14-åring var forvirret over at det eksisterte et legendarisk punkeband som jeg ikke hadde hørt om, jeg hadde jo tross alt hørt om The Clash og Sex Pistols.. (dette var rett før punken eksploderte i ’94). Uansett, det var først på begynnelsen av 2000-tallet jeg endelig fikk høre dette bandet og jeg var solgt med en gang. Jeg skjønte plutselig hvor mye av indierocken jeg likte fra 90 tallet hadde fått inspirasjonen sin fra. Skranglete, enkelt, hissig og helt genialt.

 

 

Poison Idea (Feel the Darkness)

Husker jeg overhørte hipstere prate om hvordan Turboneger hadde stjålet alt fra Poison Idea.. tipper det var rundt 2002 jeg hørte Poison Idea for første gang.. Vel, begge banda sang om «Darkness», for min del høres «Apocalypse Dudes» mere ut som Ramones-core enn hardcore, men begge hadde vel noe piano-greier på introlåtene på disse platene, var kanskje derfor.. eller kanskje hipstere bare liker å sammenligne ting.. Ok, «Feel the Darkness» er et perfekt album, ikke en dårlig låt, lyden er perfekt, legg merke til hvor høyt vokalen ligger i miksen, en genistrek.. det krever at du har en vokalist som Jerry A. da, ikke alle kan få det der til å høres bra ut. Digger også at de gir blanke i folk som mener at gitarsoloer ikke har noe i hardcore å gjøre.. du vet, sånne folk som aldri har spilt i band og har for lite å finne på. (Poison Idea – Taken by Surprise & Plastic Bomb (Alternate Mix), ferske spor uke 46/2018 & Poison Idea – Just to Get Away, ferske spor uke 6/2018, red.anm.).

 

 

Screeching Weasel (Major Label Debut)

Dette er vel egentlig en EP, men samma det.. Folk kan si hva de vil om Ben Weasel som person, men det er noen tekstlinjer på denne plata som er helt fantastiske: «I’ve never heard a member of the working class singing punkrock songs to kids, they’re to busy working».. Ok, den tekstlinja, er kanskje fra et annet album når jeg tenker meg om, men den hadde fint passa inn her. Og sånn bortsett fra det er alle enig om at Screeching Weasel er tidenes beste poppunk band.

 

Descendents (Milo Goes to College)

Jada, jeg er fullstendig klar over at jeg bare nevner klassiske album som alle har hørt før, men jeg er ikke så opptatt av å late som om jeg er kul.. sorry! Jeg oppdaga Descendents igjennom en tekstlinje på NOFX-låta «13 Stiches» fra albumet «The War On Errorism» i 2003 og har vært fan siden. Denne plata har alt man trenger, men det veit dere allerede.

 

 

Negative Approach (Total Recall)

Dette har jeg vel forstått i ettertid at det er en slags samleplate, men det gidder jeg ikke å bry meg om, vi tar den med! Ok, denne plata har muligens ikke verdens beste lyd, men hva gjør vel det når man får servert hits på hits, det er så mye bra her.. Mansters har rappa masse fra Negative Approach oppigjennom.. det går nok bra, vi er ikke de eneste.

 

 

The Mansters –» Your Scene» & «Mainstream» (Ferske spor uke 14/2019)

The Mansters – «Ebola (Ferske spor uke 14/2019)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

5 plater som har inspirert

 

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 punkplater som alltid/fortsatt inspirerer Robert Hårstad i Forgetaboutit

5 låter som har inspirert Wauwatosa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter