Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 20. juni 2019

5 plater som har inspirert Haavard Gulbrandsen i Agvald

I fjor slapp Agvald låta «Tiden», en låt for deg som liker du tunge, seige riff ‘a la Helmet . Låt nummer to, «Persona Non Grata», kom for ikke så lenge siden. Den har et litt annet lydbilde enn «Tiden», mer metal, mer i retning Metallica enn Helmet, farlig nær «Enter Sandmen», men Agvald redder seg brillefint inn. Dette er bra, altså! Vi spør vokalist Haavard Gulbrandsen i gruppa hvilke plater han er inspirert av.
Av: Victor Josefsen

1. Live at Leeds med The Macc Lads

Allright you pack of Yorkshire puddings. . .. for en åpning på en skive. Det kan jo ikke bli bedre!! Attitude og faktisk bra låtskriving, bandet lærte meg også å banne på engelsk. Banninga bruker jeg i The Møkk Lads og ikke i Agvald, men energien forsøker jeg å gjenskape. Autotune??? Bannlyst!

2. Ride the Lightning med Metallica

Fight fire with fire…..dæven, det gikk fort unna….dette var før Lars Ulrich bestemte seg for å ødelegge lydbildet på innspillingene. For en skive. Den som ikke har lyst til å spelle metall etter å ha hørt denne…..vel, vel.

3. Iron Maiden med Iron Maiden

Du hører punk-referansene gjennom hele skiva fra 1980, vokalen er herlig raspete og rå. Husker jeg kjøpte den på kassett i England, alltid likt engelske band veldig godt. Jeg levde en stund med ønsket om å være Iron Maiden!
I’m running free…yeah, I’m running free!!!

4. Ramones.. hvilken skive? For meg umulig å velge
Bånn gass, max 2 min 39 sekunder. Hææærlig og ærlig!!! Som Elvis Hitler sier i en av sine låter ‘live fast, die young, leave a beatiful car’! Agvald er et metal-band, men jeg håper at noe av punk-ideologien skinner litt igjennom noe av det vi gjør! (Boks: «Weird Tales of the Ramones», red.anm)

5. Boogie till you puke med Backstreet Girls

For en skive og et band som burde blitt mye større. De er rockeikoner i mine øyne og igjen, litt pønk her også, selv om Petter skrek på Kanalrock i Horten at ‘slutter dere ikke å kaste ting opp på scenen, så skal jeg faen meg spelle blues resten av kvelden’. (Plateanmeldelse: Backstreet Girls – «Don’t Mess With My Rock’n’Roll», Backstreet Girls på Rockefeller – Bilder, Petter Baarli fyller 50, EP-anbefaling: The Terrifieds – Let’s Fart On Girls (finfin artwork av Petter Baarli, red.anm.)

Jeg kunne ha trukket frem vokalister som Chris Cornell, Eddie Vedder, Angry Anderson, men de banda nevnt her har virkelig inspirert meg fra jeg var en liten glampuddel!!

The Lords of the New Church – The Lords of the New Church

Fikk så følgene mail fra Haavard: ‘Kan eventuelt bytte ut Ramones med debutskiva til Lords of the New Church hvor Stiv Bators fra Dead Boys og Brian James fra The Damned var drivkraften. Den skiva, som vel er innenfor new wave-segmentet, slo meg rett i trynet og spesielt tekstene til Stiv er råsterke! Det var første gang jeg opplevde at låter kunne bli drevet frem med bass og ikke gitar, Dave Tregunna fra Sham 69 viser virkelig hvordan bass kan være bærende. Dette var også et band som fikk lite publisitet selv om bl.a. Duff og Axl fra Guns N’ Roses har uttalt at bandet var en inspirasjon for dem. The Lords of the New Church er jo også ett fantastisk bandnavn. (Konsert: Cheetah Chrome på Gamla, Dead Boys – Sonic Reducer (Ferske spor uke 2/2018), Reatards covrer Dead Boys, Rocket from the Tombs – The Day the Earth Met the Rocket From the Tombs, Punk rock som bør tiltale alle som liker GG Allin, Dead Boys og tidlig Turboneger, red.anm.)

 

Agvald – Persona Non Grata (Ferske spor uke 22/2019)

Videopremiere: Agvald – «Tiden»

Agvald går til super´n på hjørnet – Låt: «Tiden» (Musikalske sidespor – uke 13/2018)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

5 plater som har inspirert

 

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 punkplater som alltid/fortsatt inspirerer Robert Hårstad i Forgetaboutit

5 låter som har inspirert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter