Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 19. juli 2019

5 plater som har inspirert Christoffer Schou i Remington super 60

Remington super 60 med Christoffer Schau i spissen
har det holdt det gående fra 1998! Deres nye singel The «Highway Again» er indie med en dose tweepop og klassisk pop, utført med fintfølende fingerspitzgefühl. En syntese av disse stilartene og med varmt nærvær. En låt som viser at det er fullt mulig for gamle indie-helter å følge opp tidligere godis-låter. Her forteller Christoffer Schau om platene som har inspirert Remington super 60.
Av: Victor Josefsen

Christoffer Schau forteller:

Da har jeg etter en uke med grubling kommet frem til 5 plater jeg husker jeg hørte veldig mye på i innspurten til jeg startet Remington super 60, og litt i starten. Ikke nødvendigvis de fem beste all time albumene mine (da hadde jeg selvsagt tatt med Beach Boys «Pet Sounds» hehe), men jeg husker godt tiden før rs60 og da gikk disse på stor rotasjon hjemme i min første hybel, og jeg er temmelig sikker på at jeg ikke hadde begynt å lage slik musikk jeg gjorde uten disse albumene.

 

Cornelius – Fantasma (1996)

Dette er ifølge meg og i hvert fall en til (Safariari) den beste platen som ble laget i Japan på 90-tallet, punktum! Jeg har aldri blitt så inspirert til å lage musikk som da jeg oppdaget denne plata, herlig snodig og variert produsert og til tider litt crazy musikk. Dette ble også starten på en kjærlighet til japansk undergrunnsmusikk (eller overgrunn?), vanskelig å vite med det landet der. Men dyrt ble det å bestille skiver fra Japan i lengden.

 

 

Safariari – Zebra knigths (2002)

Rundt 97/98 spilte jeg gitar i et indieband som het Mikado. Der dukket det opp en snodig kar på synth, som hadde med seg kassetter til hver øving med hjemmeproduserte låter. Dette syntes jeg var fantastisk musikk, jeg hadde knapt hørt noe lignende. Dette var noe som virkelig fikk meg til å skjønne at jeg også kunne sitte hjemme på soverommet og lage musikk. I 2001 fikk jeg gleden av å gi ut debutplata hans på mitt første plateselskap Café 2001 (a record company) med tittelen «Save New York». Vi ga den ut dagen før 9/11 2001 (dette falt ikke helt i smak fra diverse presse pga. av navnet). Så vi måtte trekke den tilbake og selge den til Trust Me Records, som ga den ut med tittelen «Zebra Knights» i 2002. Fantastisk snodig, kul elektronisk musikk, kanskje til og med hva jeg vil kalle Europas versjon av Cornelius sin plate «Fantasma»!  Safariari – Kärlek & Kärlek (Remington Super 60 In Love Remix, ferske spor – uke 27/2018, red.anm.).

 

 

Eggstone – Spanish Slalom (1998)

Eggstone så jeg live første gang i Hultsfred 1997 og ble umiddelbart fan. Det spanske indie-selskapet Siesta Records ga ut denne flotte samleren i 1998 (inkludert et par sanger som var vanskelig å få tak i på den tiden).

 

 

The High Llamas – Cold And Bouncy

Ikke nødvendigvis favoritt High Llamas-platen min i ettertid, men når jeg kjøpte denne så falt jeg rett og slett pladask. De lagde akkurat sånn musikk jeg ville lage, nydelig lounge-pop med masse rare lyder på toppen. Var definitivt en plate jeg hørte mye på i begynnelsen av Remington super 60.

 

 

Burt Bacharach – The best of Burt Bacharach

Riktignok en samleplate med instrumental-versjoner av låtene til Burt. Jeg husker ikke helt hva som fikk meg til å dra med meg denne platen hjem fra butikken, men når jeg kom hjem og satte den på og hørte introen til «The Look of Love» så var jeg solgt. Fantastiske melodier og akkurat passe cheezy produsert. Nå har jeg for øvrig alt han har gitt ut på vinyl (har til og med tatt han i hånda).

 

 

Plateanbefaling: Remington Super 60 – «Go System Go!»

Remington super 60 – The Highway Again (Ferske spor uke 27/2019)

Remington Super 60 – «A Winter Song» (Musikalske julespor 2018)

Safariari – Kärlek & Kärlek (Remington Super 60 In Love Remix) (Ferske spor – uke 27/2018)

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

5 plater som har inspirert

 

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 punkplater som alltid/fortsatt inspirerer Robert Hårstad i Forgetaboutit

5 låter som har inspirert Wauwatosa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter